Uudet kaverit, mutta vanhat tehot

LIIGA / Haastattelu
Ivan Humlilla on uudet pelikaverit, mutta tehot ovat tutut.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien hyökkääjä Ivan Huml oli parina edellisenä kautena koko ajan tiukan seurannan alla, kun mies oli joukkueen johtotähti yhdessä Juha-Pekka Haatajan kanssa. Tällä kaudella Kärppien tehot ovat jakaantuneet laajemmalla rintamalle, mutta tsekki ei koe oman tilanteensa juuri muuttuneen.

Ivan Huml saapui Ouluun kesken kauden 2009-2010. Tuosta lähtien hän on ollut yksi Kärppien parhaista pistemiehistä. Parina viime kautena tsekki kannatteli joukkuetta usein kahdestaan Juha-Pekka Haatajan kanssa. Mikäli heiltä ei tehoja irronnut, ei myöskään Kärpät pärjännyt.

Tällä kaudella tilanne on muuttunut, kun Kärpät on saanut hyökkäykseensä rutkasti lisää leveyttä. Lauantain ottelussa KalPaa vastaan jokainen neljästä triosta onnistui maalinteossa.

- En koe, että olisin ollut erityisemmin valokeilassa aiemmin. Tilanne on tietysti erilainen nyt: tänäänkin kaikki ketjumme onnistuivat. Syvyyttä on paljon enemmän kuin ennen, ja muutkin kuin kaksi kärkikenttää onnistuvat, Huml mietti KalPa-ottelun jälkeen.

- Minulle tämä ei ole sen helpompana kuin ennenkään. Ehkä tilanne on henkilökohtaisesti jopa haastavampi kuin ennen!

Vaikka tehot ovat jakaantunet laajemmalle, ei Humlin tilastoissa ole isoa eroa viime kauteen verrattuna. Tuolloin hyökkääjä teki 28 pelissä pisteet 7+20, kun nyt vastaavat lukemat samassa ottelumäärässä ovat 8+17. 

Stressitaso laskenut

Aiemmin Huml osoitti usein turhautumisen merkkejä, kun vastustaja pystyi keskittymään Kärppien ykköskentän pysäyttämiseen ja tsekki sai paljon kuumennusta osakseen. Huml myöntää turhautumisten johtuneen osittain kovasta paineesta pisteiden suhteen, mutta aina tästäkään ei ollut kysymys.

Jäähyminuuteissa Huml liikkuu niin ikään viime kauden tasolla, kun tämän vuoden kokonaislukema on 44 minuuttia ja viime vuoden vastaava lukema oli 53 minuuttia. Molemmilla kausilla lukema sisältää yhden ulosajon.

- Eivät kaikki turhautumiset ole johtuneet tehottomuudesta... Toisaalta, stressitaso on nyt paljon matalampi, kun olemme pelanneet niin hyvin.

Haatajan kanssa pelaaminen oli Humlille mieluisaa hommaa, mutta nykyisetkin kaverit kelpaavat mainiosti.

- Tietysti kaipaan Haatajaa - hän on loistava pelaaja. Emme me kahdestaan kuitenkaan pelanneet, vaan mukana oli muun muassa Jussi Jokinen. Tänä vuonna olen pelannut erilaisten kavereiden kanssa ja se tietysti muuttaa peliä. Ei näitä kuitenkaan voi vertailla keskenään, kun pelaaminen on sen verran erilaista.

Uuteen ketjuun

Kärppien ykköskenttä, jossa Humlin lisäksi ovat pelanneet Ben Maxwell ja Juhamatti Aaltonen, on ollut alkukaudella tehokas. Lauantaina koostumus kuitenkin hajotettiin, kun Mika Pyörälä ja Huml vaihtoivat ketjuja. KalPaa vastaan Humlin rinnalla olivat Jari Viuhkola ja Toni Kähkönen.

- Hieno alku meiltä, kun saimme heti maalin. Sen jälkeen ote siirtyikin KalPalle - he olisivat aivan hyvin voineet tehdä pari osumaa. Toisessa erässä onnistuimme onneksi pari kertaa. Tämä oli yksi niistä kovista ja tasaisista peleistä, jotka voivat kääntyä kummalle vain.

- Tämä kenttä oli aika erilainen. Yritän silti pelata vain omaa peliäni. Hankala verrata toiseen ketjuun, kun kaverit ovat niin erilaisia pelaajia.

Kärppien 4-3-voittoon päättyneessä ottelussa Huml onnistui kerran, kun hän luuti 3-1-osuman.

- Onnistuin syöttämään pakille, joka laukoi. Sain onnekkaasti paluukiekon ja veto taisi lopulta mennä pakin luistimen kautta. Minulla oli tänään useita paikkoja paluukiekoista - ne tuntuivat pomppivan minulle. Joskus niistä olisi mennyt sisäänkin, mutta nyt ei yhtä enempää, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle