USA:n voittomaalin tekijä Moss: "Pelaaminen latvialaisfanien edessä hauskaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Moss käytti kokoaan hyödyksi maalinteossa.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Latvian ja USA:n välinen kamppailu ei muodostunut miksikään kisojen superklassikoksi. Vaikka Latvian fanit pitivät tunnelmaa kiitettävästi yllä alkuvihellyksestä lähtien, ei peli kentällä syttynyt missään vaiheessa samanlaisiin liekkeihin.

Kolme ensimmäistä maalia syntyivät toisen erän alussa. Ensin Latvia meni heti erän alussa johtoon Arturs Kuldan ylivoimamaalilla, mutta pian Tim Stapleton tasoitti pelin.

Ottelun ratkaisun iski jenkkien David Moss, joka sai ylivoimalla syötön maalin nurkalle, käännähti maalin eteen ja survoi väkisin USA:n 2-1-johtolukemat taululle. Myös USA:n edellisessä pelissä maalin edestä osuman runnonut isokokoinen laituri iski NHL:n runkosarjassa tällä kaudella 20 pistettä.

- En tee paljoa kauniita maaleja ja suurin osa maaleistani syntyy maalin edustalta, hymyili Moss pelin jälkeen pieni ironinen sävy äänessään.

USA:lla oli jo lauantaisessa voitossa Itävaltaa vastaan käynnistymisvaikeuksia, eikä lopulta 4-1-voittoon päättynyt Latvia-pelikään ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Nykyään Phoenix Coyotesin riveissä pelaava hyökkääjä kehui Latvian puolustuspeliä.

- He ovat iso ja vahva joukkue, joka ottaa keskialueella hyvin tilan pois ja heidän taakseen on vaikea pelata kiekkoa.

Aiemman NHL-uransa Calgary Flamesissa pelannut Moss siirtyi jo hänen osaltaan menneeksi NHL-kaudeksi Phoenix Coyotesiin. Vaikka Moss arvostaa aikaansa Calgaryssa oli seuran vaihto miehen mielestä oikea liike.

- Aikani Calgaryssa oli mahtavaa ja nautin siitä todella. Oli vain aika mennä eri suuntiin ja Phoenix oli loistava mahdollisuus minulle, olen onnellinen ollessani nyt siellä.

USA:n maalilla toisen peräkkäisen pelinsä pelannut Ben Bishop otti jo Itävaltaa vastaan tärkeitä torjuntoja pysäyttäen muun muassa Thomas Vanekin läpiajon pelin ollessa tiukimmillaan. Lauantaina Bishop torjui maalillaan 19 kertaa, nappasi kiinni kaksi läpiajoa ja oli maalillaan erittäin rauhallisen ja varman oloinen.

- Hän pelasi loistavasti, teki muutaman ison torjunnan kuten ne kaksi läpiajoa. Hän piti meidät mukana pelissä ja on ollut vakuuttava kahdessa ensimmäisessä pelissämme.

Latvian menestys ei jäänyt lauantainakaan kiinni sen kannattajista, jotka elivät jälleen täysillä mukana pelissä alusta loppuun. Moss osasi nauttia äänekkäästä yleisöstä, vaikkei se koostunutkaan oman joukkueen faneista.

- Se (pelaaminen latvialaisfanien edessä) oli oikeastaan hauskaa. Katsomossa oli paljon ihmisiä kannustamassa ja huutamassa, ja se loi hyvän tunnelman.

» Lähetä palautetta toimitukselle