USA:n parhaana palkittu Kacey Bellamy: "Olen todella ylpeä tästä joukkueesta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kacey Bellamy aiheutti kaaosta Kanadan maalilla.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Naisten MM-kisojen avajaispäivänä lauantaina nähtiin heti huippuottelu, kun lajin mahtimaat Kanada ja USA ottivat yhteen. Ottelun lukemin 4−2 nimiinsä vieneen USA:n parhaana palkittiin Kacey Bellamy. Kokenut puolustaja oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

Kuudensissa MM-kisoissaan pelaava puolustaja Kacey Bellamy pelasi lauantaina vahvan avausottelun Kanadaa vastaan. Tehot 1+1 kirjauttanut Bellamy nautti maiden välisestä kohtaamisesta.

− Halusimme saada hyvän alun turnauksellemme ja näin myös kävi. Kanadan ja USA:n väliset taistot ovat sitä mitä varten me "treenaamme ja elämme", Bellamy makusteli.

USA:n joukkue näytti selvittäneen matkustamisesta johtuneet aikaerot hyvin ja jalka liikkui Kanadaa vastaan erittäin raikkaasti. 

− Olimme nopeita ja vahvoja. Liikutimme kiekkoa nopeasti ja hyvin paineen alla ja mielestäni esiinnyimme koko joukkueena todella hyvin. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta, Bellamy kehui omiaan.

− Lisäksi maalivahtimme [Jessie Vetter] pelasi hienosti ja piti meitä pelissä mukana.

USA teki Kanadaa vastaan neljästä maalistaan kolme ylivoimalla. Bellamy raotti hieman syitä tehokkaan ylivoimapelaamisen taustalla.

− Jokaisella pelaajallamme on tällä hetkellä hyvää itseluottamusta ja lisäksi jokainen ketjumme pystyy pelaamaan ylivoimaa. Löydämme hyvin toisemme ja kommunikaatio toimii. Onnistuimme Kanadaa vastaan hyvin ylivoimalla, mikä on todella tärkeä asia.

Bellamy näki Kanada-voiton tärkeänä jatkoa ajatellen, mutta painotti, ettei asiaan kannata liikaa takertua.

− Kanadan voittaminen avausottelussa tekee totta kai hyvää, mutta olemme jo suunnanneet katseemme tuleviin peleihin ja harjoitteluun. Nyt tarvitsemme hyvät yöunet ja sitten jatkamme eteenpäin.

USA:n seuraava vastus on sunnuntaina vastaan asettuva Suomi. Puolustaja kehui Suomea joukkueena, kuten heidän paikallisessa kulttuurissaan on tapana.

− Suomi on laadukas ja nopea eurooppalainen joukkue. Meidän pitää liikuttaa kiekkoa hyvin ja saada jalkamme liikkeelle, jotta pystymme haastamaan heidät hyvin ja pääsemään iholle, Bellamy kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle