USA:n Matthews ei suostu pukemaan sankarin viittaa ylleen: "Kunnia kuuluu koko joukkueelle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Matthews ei ottelun aikana mieti häneen kohdistuvia odotuksia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Auston Matthews laittoi kiekon kahdesti verkkoon, kun USA otti tärkeän voiton Tšekistä. Matthews ei kuitenkaan halua ottaa voitosta kunniaa itselleen.

Auston Matthewsilta kysyttiin, oliko tämä hänen peliuransa isoin ottelu, joka pelattiin isojen poikien peleissä.

− Nyt tuntuu todellakin siltä. Tämä oli hyvä peli meiltä. Pelin taso oli korkealla ja pelasimme hyvää puolustuspeliä. Teimme ne pienetkin tärkeät asiat oikein ja voitimme ottelun voittomaalikilpailussa.

Matthewsille ladataan paljon odotuksia ja sankarin viittaakin sovitetaan nuoren pelaajan harteille. Matthews on asiasta varsin eri mieltä.

− En näkisi asiaa ihan noinkaan. Kaikki pelaajat olivat hyvin esillä ja tekivät oman osansa voiton eteen. Keith Kinkaid maalilla oli todella luotettava ja hän piti torjunnoillaan ottelun tasalukemissa. Kaikki kunnia kuuluu loistavalle maalivahdille ja tasaisesti koko joukkueelle.

− En ajattele minuun kohdistuvia odotuksia paljoakaan. Menen vaan sinne kentälle ja pelaan jääkiekkoa parhaani mukaan. Yritän olla hyökkäyksissä terävästi mukana ja tehdä oman osani. Uskon, että onnistuin ihan hyvin tänään.

Nuorella hyökkääjällä oli jo suunnitelma valmiina, kun voittomaalikilpailu alkoi.

− Minulla oli jo ajatus, mitä yritän omalla vuorollani. Tarkoitus oli antaa vastustajan maalivahdin tehdä aloite ja löytää sitten kiekon mentävä rako. Onneksi suunnitelma toimi.

Ottelun tärkeyden ja siitä koituvat paineet Matthews kesti hyvin pelin aikana.

− En suuremmin tuntenut ylimääräisiä paineita. Epäonnistuin muutamassa paikassa, joissa luultavasti olisin jossain toisessa ottelussa onnistunut. Joskus sellaista tapahtuu ja olen onnellinen niistä osumista, mistä sain maalin.

Moskovaan siirtyminen ei joukkueen tekemiseen vaikuttanut.

− Siirtymisellä ei ollut mitään vaikutusta meidän tekemiseen. Me olemme tottuneet matkustamaan, eikä sillä ole väliä, missä pelit pelataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle