USA:n maalivahti Kinkaid voiton jälkeen: "Olin ehkä hieman onnekas"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA:n joukkueessa pelasi iso nippu sankareita (arkistokuva).
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keith Kinkaid päästi Tšekkiä vastaan pelatussa ottelussa ainoastaan yhden kerran kiekon selkänsä taakse. Tšekin Lukas Kasparin yrityksen maalivahti sai torjuttua, koska se oli samana päivänä videolta katseltu.

Ottelussa oli suuret panokset, mutta Kinkaid pyrki poistamaan ne ajatuksistaan.

− Kyllähän ottelun panos mielessä pyöri hetken aikaa, mutta siinä pitää vaan pysyä keskittyneenä. Koskaan ei pidä lähteä miettimään liikaa mitä pitää tehdä, vaan seurata kiekkoa keskittyneesti.

Kinkaid ei ota paineita turnauksesta tai anna tunteiden ottaa valtaa pelin aikana.

− Olen vain pelaaja muiden mukana, jolla on mahdollisuus voittaa täältä mitali. Meidän pitää vaan olla energisiä ja keskittyä seuraavaan otteluun.

− Minulta otti hetken aikaa päästä vauhtiin mukaan ensimmäisissä otteluissa. Kaikkiin otteluihin pitää vaan keskittyä samalla tavalla ja olla valmiina.

Siirtyminen Pietarista Moskovaan ei maalivahtia haitannut.

− Päivä meni rentoutuessa ja pidimme hauskaa joukkueen kanssa.

Ottelun suurinta sankaria kysyttäessä Kinkaid antaa kunnian koko joukkueelle.

− Uskoisin, että kaikki ovat suuria sankareita. Puolustajat heittäytyivät laukausten eteen ja antoivat mahdollisuuden voittaa ottelu.

Tšekin tekemistä oli tarkkailtu ennen ottelua.

− Katselimme videolta tänään Tšekin edellisiä otteluita ja analysoimme, miten he tekevät asioita. Se toimi hienosti ja saimme eliminoitua heidän vahvuuksiaan.

− Tšekki on tietysti vaikea vastustaja. He taistelevat kovaa ja luovat hyviä maalintekopaikkoja. Taistelimme kuitenkin joka hetki ja jatkamme samaan malliin seuraavissa otteluissa.

USA ei ole lähtenyt aliarvioimaan omia mahdollisuuksia turnauksessa.

− Totta kai menestys on aina päällimmäisenä mielessä, ja joka otteluun lähdetään taistelemaan, jotta saavutettaisiin mitali tästä turnauksesta. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu ja otimme tärkeän voiton tänään.

Tšekin tekemiä maaleja oli myös tarkasteltu maalivahdin silmin, ja edellisen ottelun rangaistuslaukaus oli myös tuoreena mielessä.

− Olin ehkä hieman onnekas, kun katselimme Lukas Kasparin edellisen ottelun rangaistuslaukauksen tänään. Osasin aavistaa, että hän tekee samat liikkeet tälläkin kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle