Janne Jalasvaara pelasi maanantaina hyvän ottelun.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Uransa parasta kautta pelaava Jalasvaara: "En ole Bobby Orr"

Oulusta lähtöisin oleva Janne Jalasvaara pelaa Moskovan Dinamon paidassa jo viidettä kauttaan. Matkaan on tarttunut kaksi perättäistä KHL-mestaruutta vuosilta 2012 ja 2013. Mestaruus on tavoitteena myös tällä kaudella.

Moskovan Dinamo otti revanssin kauden aiemmasta kohtaamisesta ja kaatoi Jokerit Helsingissä maalein 2-1. Ottelu ratkesi vasta kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Maxim Karpov purjehti vauhdilla jokeripuolustaja Daine Toddin ohitse maalintekoon.

- Tasaista vääntöä, pitkään mentiin ilman maaleja. Tuli vähän sellainen olo, että molemmat joukkueet vain kyttäilevät. Tosin molemmat veskarit pelasivat todella hyvin.

- Jokerit on aggressiivinen joukkue, joka ajaa kovaa maalille. Kaikki venäläiset joukkueet eivät pelaa samalla tavalla, Dinamo-pakki Janne Jalasvaara kuvaili.

Hanakasti taklaava peruspakki näkyy harvemmin pistetilastoissa, mutta hoitaa omaa ruutuaan tasaisen varmasti yli 18 minuutin keskiarvolla per ottelu. Tällä kaudella tehtyjä maaleja on vain neljä, mutta niistä kaksi on jatkoajalla syntyneitä voittomaaleja. Takavuosilta on vyöllä ainakin yksi KHL-finaalin ratkaissut osuma. Onko Janne Jalasvaara suurten maalien mies?

− Näinhän se on, kevään lapsi, huhtikuussa syntynyt, 30-vuotias Jalasvaara naurahti Areenan pukukoppikäytävän ovella.

Syystäkin. Jalasvaaran vahvuudet ovat muualla. Muutaman maalin lisäksi kauden tilastoissa on myös toista sataa taklausta. Se on yli kaksi kertaa enemmän kuin joukkueen toiseksi eniten taklanneella puolustajalla. Jalasvaaran vierellä pelaa kokenut Maxim Solovjev. Yhdessä he muodostavat Dinamon toisen puolustajaparin.

− En ole mikään Bobby Orr, joten täytyy pelata omilla vahvuuksilla. Hän [Solovjev] on vähän parempi kiekon kanssa, minä yritän hoitaa puolustushommia.

Puolustajapari pelaa omilla vahvuuksillaan.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jalasvaara nauttii suurta arvostusta päävalmentaja Harijs Vitolinsin papereissa.

− Hän on yksi tärkeimmistä puolustajistamme, taklaa ja blokkaa laukauksia. Tarvitsen hänen kaltaisiaan pelaajia. Mielestäni hän pelaa uransa parasta kautta juuri nyt, Vitolins kertoi.

Moskovassa kulttipelaajaksi noussut Leo Komarov siirtyi täksi kaudeksi takaisin Pohjois-Amerikkaan ja Toronto Maple Leafsiin. Komarovin mainitseminen saa hymyn sekä valmentajan että Jalasvaaran huulille.

− Kyllähän Leksa on melkoinen persoona sekä kopissa että jäällä. Ison aukon hänen lähtönsä jätti, mutta Kaspar Daugavins on ottanut samaa roolia. Sellaisia vähän hönöjä molemmat, Jalasvaara naureskeli.

Viime keväänä vahvan runkosarjan pelannut Dinamo hyytyi jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Lokomotiv Jaroslav oli vahvempi. Kaksi edellistä kautta päättyivät mestaruusjuhliin. Jalasvaara uskoo pitkään yhdessä pelanneen joukkueen mahdollisuuksiin myös tänä keväänä.

− Meillä on sama vahva runko kasassa edelleen. Olemme kuin perhettä, tunnemme toisemme hyvin. Mutta ei voi miettiä liikaa eteenpäin, on mentävä peli kerrallaan. Jos haluaa mennä päätyyn asti, kaikki joukkueet täytyy voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 38: Mitä seuraavaksi, Teemu Ramstedt?

KHL | 25.9.2017 17:30
Teemu Ramstedtin alkukausi Slovan Bratislavassa meni täysin pieleen kun peliaikaa ei irronnut, valmentaja ei suomalaisesta pitänyt ja lopulta mies sai lähteä vain kuukauden jälkeen. Toisaalla Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen ovat olleet huippuvireessä Salavat Julajev Ufan riveissä. Jatkoajan KHL-toimituksen Sami Salminen ja Ville Korhonen ottavat jälleen kantaa KHL:n suomalaisten tilanteeseen. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Sakari Salminen löysi uuden seuran - siirto Dinamo Moskovaan

KHL | 15.9.2017 14:23
Jokereista heinäkuussa lähtenyt Sakari Salminen löysi uuden joukkueen Moskovasta. lue lisää

Dinamo Moskova - Kriisiseura on noussut jaloilleen

KHL | 22.8.2017 15:11
Kesä on koetellut kovalla kädellä kaksi kertaa Gagarin Cupin voittanutta seuraa, kun se joutui talousongelmien vuoksi päästämään käytännössä kaikki pelaajansa vapaiksi agenteiksi. Osa pelaajistosta jatkoi tapahtuneesta huolimatta, mutta joukkue on auttamatta heikentynyt − erityisesti hyökkäyksen osalta. lue lisää

Suora Yhteys: NHL-kiekkoa priima-aikaan viikonloppuna - "Tuleeko Ristolaiselle kiire Barkovin ja Laineen käsittelyssä?"

NHL | KHL | 28.10.2016 11:51
Tiedossa on huikea viikonloppu jääkiekon ystäville, kun huippulätkää pelataan niin lännessä kuin idässäkin. Rapakon takana ulkojäiltä on siirrytty takaisin areenojen suojiin, jossa liuta nuoria suomalaisia yrittää jälleen nousta parrasvaloihin. KHL:ssä puolestaan Jokereille on tarjolla isoja päänahkoja. lue lisää

Kommentit

Janne Jalasvaara

s. 1984 Oulu
182CM / 88KG
SOPIMUS: 2017