Ulkojäiltä yliopistoporukan pisteykköseksi - "Pikkupojasta asti varusteet päällä ulkojäillä"

Muut Sarjat / Haastattelu
Kotijoukkue Riemu juhli edellisen paikallisottelun jälkeen.
Kuva © Henri Pitkänen
Kakkosdivisioonassa nähdään Jyväskylän paikalliskamppailu, kun Riemu ja Diskos ottavat toisistaan mittaa. Jatkoaika haastatteli Riemun Paavo Kellosaarta, kun joukkueet kohtasivat runkosarjan päätöskierroksella.

Panokset olivat kovat. Riemulla oli mahdollisuus varmistaa suora lippu välieriin, jos joukkue onnistuisi kaatamaan Diskoksen. Ottelua oli markkinoitu yliopistolaisten voimin pitkin viikkoa. Yleisöä saapui lopulta paikalle huikeat 617 katsojaa, mikä on kova lukema, kun puhutaan II-divisioonan ottelusta. Tunnelma peittosi esimerkiksi JYP-Akatemian kotiotteluiden vastaavan mennen tullen.

Riemun kannattajaryhmä, joka koostuu pääosin yliopiston muista opiskelijoista piti hallissa yllä mahtavaa tunnelmaa. Laulu raikasi, ja hallista huokui läpi tapahtuman todella positiivinen tunnelma. 

− On se huikea pelata tämmöisen yleisön edessä. Vaikka tuolla muilla pienemmillä paikkakunnilla yleisöä on vähemmän, tämä fanikulttuuri mikä näissä otteluissa on. Huhhuh, laulut raikaa ja todella positiivinen meininki katsomossa, onhan sen edessä mukavaa pelata. Tämä on seuran nimen mukaisesti liikunnan riemua sanan varsinaisessa merkityksessä, hehkutti Riemun ykköstykki Paavo Kellosaari.

Niin, tämä Kellosaari. Etenkin alemmissa sarjoissa on ihmetelty, että mistä tämmöinen kaveri yhtäkkiä esiin putkahti. Ennen Riemua hänellä ei ollut minkäänlaista pelikokemusta seuratasolta, ei junioreista eikä aikuisista. Nyt mies viilettää Riemun paidassa II-divisioonan pistepörssin kärkikahinoissa. 

− Olenhan minä pelannut paljon harrastekiekkoa, vaikka en ole seuratoimintaa paljoa harrastanutkaan. Pikkupojasta asti kamat päällä vetänyt pitkiä pätkiä ulkojäillä. Sieltä se tulee. Monipuolisesti liikkunut aina, niin kyllä tällaiseen seurakiekkoiluun, jossa taklataan paljon, aika äkkiä tottuu.

Riemun tarina itsessäänkin on mielenkiintoinen. Jatkoaika avasi aiemmin tätä pääasiassa Jyväskylän yliopiston liikunnan opiskelijoista koostuvan yhteisön tarinaa tarkemmin. Melkoinen tuhkimotarina se onkin ollut. Edelliskaudella jääkiekkojoukkue kasaan, III-divisioonasta murskaavalla tavalla nousu II-divisioonaan, jossa heti ensimmäisellä kaudella runkosarjan kakkoseksi.

− Onhan se mahtavaa, tämä on niin tiivis yhteisö mikä meillä täällä on. Kaikki olemme kavereita toisillemme, olemme samasta koulusta. Kaikki pääsevät täällä erittäin hyvin mukaan porukkaan. Joukkueurheilussa tämä vielä korostuu,  kun yhteishenki on hyvä. Vaikka harjoitellaan muita vähemmän, silti pärjätään. Se perustuu juuri yhteisön hyvään henkeen.

Tässä vielä makupalaa Riemun kotiotteluiden tunnelmasta.
Kuva © Hannu Ahtiainen

Suoraan välieriin

Itse illan spektaakkelissa Riemu kaatoi hienoisena ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Diskoksen suoraan 3-0. Voiton takuumiehenä hääri joukkueen maalivahti Juho Koivu huikealla 50 torjunnallaan. Koivu pelasi käsittämättömän ottelun tehden tv-torjuntoja toisensa perään.

− Oli unohtumaton paikallisvääntö, yleisö oli aivan uskomaton. Pelattiin joukkueena todella kurinalaisesti, kauden parasta puolustuspeliä. Maalivahtipeli oli ihan uskomatonta. Saatiin se mitä haettiin, voitto ja tuolla esityksellä, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Koivu tänään man of the match ehdottomasti. 

Toisena joukkueena itsensä suoraan välieriin pelasi Joensuulainen Kiekkokopla. Kopla oli lohkossa melko suvereeni läpi runkosarjan ja lähtee selkeänä ennakkosuosikkina kohti pudotuspelejä. 

− Totta kai lähdetään voittamaan jokaista ottelua, mutta meidän pitää pelata omalle tasolle hyvin ja sen yli, jos meinataan pärjätä. Tällä kaudella meillä on ollut monta isoa kaveria loukkaantumisten takia pois, nyt saadaan vähitellen niitä takaisin. Kyllä mä uskon, että pystytään haastamaan kenet tahansa.

Kellokoski muodostaa Riemun hyökkäyksen terävimmän kärjen yhdessä Iiro Junnilan kanssa. Maali- ja jäähypörssin kärkinimi kuulostaa melko mielenkiintoiselta yhdistelmältä.  Kellokoskelta löytyi nopeasti oma mielipiteensä Rauman veijarista.

− Onhan Iiro pidetty kaveri kopissa, läppää lentää kovaan tahtiin. Tuommoinen hiukan väsynyt raumalainen huumori sopii hyvin tuohon koppiin, Kellokoski virnuilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle