Uhrautuva Kuukka murskatappion jälkeen: "Emme olleet nöyriä"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Kuukka on ollut JYPissä lokakuusta asti.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Mikko Kuukka näki selkeät syyt, miksi JYP jäi ensimmäistä kertaa pisteittä Ilvestä vastaan Hippoksella sitten marraskuun 2006. Esiin nousi myös miehen huomiota herättänyt pelityyli sekä maalivahdin kanssa kommunikointi.

Ilves kävi Jyväskylässä esittämässä yhden kauden tylyimmistä vierasesityksistä, joita Hippoksella on nähty. Yhtenäinen joukkue piti JYPin hyvin aisoissa peliä rytmittämällä.

− Erittäin huono avauserä meiltä, johon peli ratkesi. Ei missään nimessä voi olla tyytyväinen, totesi Mikko Kuukka.

Avauserässä JYP oli kuriton ja puolusti pehmeästi, minkä johdosta Ilves karkasi 0−3-johtoon. Vaikka tamperelaisilla oli käytännössä vain juuri mainitut kolme maalipaikkaa, suuri johto oli täysin ansaittu poikkeuksellisen tehokkaasta viimeistelystä huolimatta.

− Iso hatunnosto Ilvekselle, he toteuttivat omaa peliään huomattavasti paremmin kuin me, Kuukka myönsi.

Hetkittäin näytti siltä, että jyväskyläläisten peliin kumpusi tutut ongelmat kauden alkupuolelta, jolloin yhtenäisyyden puute vaivasi. Peli oli yksin puskemista ilman punaista lankaa.

Omalla puheenvuorollaan Kuukka aihetta sivusikin.

− Emme olleet riittävän nöyriä omaa peliämme kohtaan. Sen kaveri toteutti huomattavasti paremmin.

Samalla katkesi JYPin seitsemän ottelun mittainen voittoputki. Tänä aikana erityisesti JYPin puolustuspelaaminen oli ollut loistavissa uomissa, mutta tällä kertaa Kuukan mainitsema nöyryys puuttui täysin.

Myös päävalmentaja Marko Virtanen kiitteli sitä, että seuraava ottelu tulee nopeasti. Joukkueet kohtaavat uudelleen jo lauantaina Hakametsässä, joten aikaa murehtimiselle ei jää.

Millä aseilla JYP hakee sieltä voiton?

− Emme lähde nöyristelemään, vaan olemaan nöyriä omalle pelillemme. Vaikeaa tulee, jos emme ole valmiita, Kuukka pyöritteli.

Kuukan rooli on helposti nähtävillä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

"Jotain pitää sattua"

Kuukka siirtyi lokakuussa JYPiin parantelemaan vammaansa. Ensin alle kertyi myös pari peliä JYP-Akatemiassa mestiksen puolella, jotta tuntuma palautuisi. Jyväskylässä on miehen itsensä mukaan helppo viihtyä.

"Välillä tuntuu kuin kentällä olisi kolmas puolustaja."

− Meillä on loistava jengi ja organisaatio. Pidän tänne tulemista hyvänä asiana ja on ollut mahtavaa olla täällä.

Sopeutumista on helpottanut selkeä yhteistyö maalivahtien kanssa. Erityisesti Juho Olkinuoran on helppo kuulla ohjaavan puolustajien peliä runsaasti pelin aikana.

− Sekä Olkinuora että [Pekka] Tuokkola ovat erinomaisia käyttämään suutaan, mikä helpottaa erityisesti päätykiekoissa ja oman alueen puolustamisessa, Kuukka analysoi.

− Välillä tuntuu kuin kentällä olisi kolmas puolustaja.

Kuukan anti joukkueelle on varsin selkeä. Uhrautuva puolustaja ei kiekollisilla oivalluksilla loista, vaan kuuluu enemmän vanhaan koulukuntaan.

Tästä nähtiin hyviä esimerkkejä esimerkiksi viime viikolla, kun puolustaja otti kaksi kipeää blokkia Jukureita vastaan.

− Samaa hommaa olen tehnyt joka ilta. Näköjään pitää jotain sattua ennenkuin se noteerataan, Kuukka pyöritteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle