U18: Yksi ikäluokkansa parhaista hyökkääjistä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mathew Barzal on joukkueensa varakapteeni.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kanadalaissentteri Mathew Barzal on tulevan kesän varaustilaisuuden kärkipään poimintoja. Sveitsin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen kenties monipuolisin sentteri on aloittanut kisat hyvin ja pitää turnauksen pistepörssin piikkipaikkaa hallussaan.

Kanada ja Tšekki kohtasivat alle 18-vuotiaiden MM-kisojen sunnuntai-iltana. Kamppailu oli tiukka, mutta Kanadan Anthony Beauvillierin päätöserässä tekemä 3-2-maali takasi voiton vaahteranlehdille.

"Tiedämme, että Suomella on nopea ja taitava joukkue"

Joukkuepeli oli Mathew Barzalin mielestä avain voittoon.

− Oli hyvä peli meiltä. Pelasimme joukkueena ja sitä kautta onnistuimme saamaan voiton, Barzal mietti.

Hyvin luisteleva ja loistavalla pelisilmällä höystetty kanadalaissentteri on tämän MM-turnauksen aikana viimeistellyt kaksi maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä kolmessa ottelussa. Sunnuntai-illan jälkeen Barzal johtaa turnauksen pistepörssiä yhdessä Suomen Vili Saarijärven kanssa.

Myös Tšekkiä vastaan Barzal alusti sekä kanadalaisten 2-1-johto-osuman ottelun toisessa erässä että Beauvillierin voittomaalin. Turnauksen kulku on toistaiseksi miellyttänyt kanadalaista.

− On ihan hyvin mennyt tähän saakka. Meillä on hyvä joukkue ja saan pelata hyvässä kentällisessä, joka on myös auttanut asiaa, lähettää sentteri kehut ketjukavereilleen.

Barzal on pelannut ylivoimaa Kanadan kovassa joukkueessa. Reilun 35 prosentin varmuudella kiekko on löytänyt tiensä maaliin, kun pohjoisamerikkalaiset ovat päässeet ylivoimalle.

− Meidän vahvuuksiamme ovat nopea liikkuminen ja hyvät nopeat syötöt. Ne sekoittavat vastustajan alivoimaa ja tekevät ylivoimastamme tehokasta, Barzal analysoi.

Lauantai-iltana Barzal osui kahdesti Sveitsin verkkoon.
Lauantai-iltana Barzal osui kahdesti Sveitsin verkkoon.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Barzal kiekkoili kuluneen kauden Seattle Thunderbirdsissä. Thunderbirds lähti laulukuoroon heti WHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, mutta Barzalin pistesaldot olivat vakuuttavia. Runkosarjassa 44 ottelua toi 57 tehopistettä ja kuudessa pudotuspeliottelussa kanadalainen nakutti kahdeksan pistettä.

"En tiedä yhtään, mille sijalle lopulta päädyn varaustilaisuudessa"

− WHL on todella hyvä sarja pelata. Sarjassa on hiukan pienempi kaukalo, joten peli on vielä hiukan kovempaa ja tilaa on vaikeampi löytää. Pelasin ihan hyvän kauden, mutta harmittaa, kun emme päässeet pidemmälle pudotuspeleissä.

Barzal varataan ensi kesän varaustilaisuudessa varmasti pienellä numerolla. Kykyjenetsijätoimistosta riippuen Barzalin varausta on aseteltu suurin piirtein kymmennen paikkeille ja osakkeet voivat vielä nousta, jos MM-turnaus Sveitsissä sujuu hyvin.

Tulevana kesänä varataan kuitenkin todella hyviä pelaajia. Mukana sunnuntai-illan ottelussa oli esimerkiksi Tšekin Pavel Zacha, joka ennakkoon ajatellen varataan hyvin samoilla numeroilla Barzalin kanssa.

− Onhan se hienoa, että on enakkoon nostettu korkealle. Ikäluokassa on kuitenkin todella hyviä pelaajia niin täällä kuin Pohjois-Amerikassakin. En tiedä yhtään, mille sijalle lopulta päädyn. Varaustilaisuudesta tulee mukava päivä.

Seuraavaksi Barzalin Kanadalla on vastassaan Pikkuleijonat. Kumpikin joukkueista on voittanut aiemmat kolme kohtaamistaan, joten Kanada ja Suomi ratkaisevat tiistaina päiväottelussa lohkon voiton.

− Tiedämme, että heillä on nopea ja taitava joukkue. Meidän pitää pelata kuten Tšekkiäkin vastaan. Kunhan teemme paljon töitä ja autamme toisiamme kentällä, niin uskon, että voitamme, kanadalaissentteri analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle