U18: Yhdysvaltojen maalihanat avannut Keller pelasi pirteän ottelun

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Clayton Kellerin, Colin Whiten ja Jeremy Braccon kenttällinen tehoili Kanadaa vastaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kanada kärsi suurinumeroisen tappion Yhdysvaltoja vastaan. Vaikka kahden erän jälkeen vaahteranlehdet olivat vain maalin päässä, niin ottelu kääntyi lopulta Yhdysvaltojen 7-2-voitoksi. Yhdysvaltojen avausmaalin iskenyt Clayton Keller uskoo kultamitaliin.

Kanada ja Yhdysvallat väänsivät kaksi erää todella tasaista kiekkoa, mutta Yhdysvallat tuli vahvasti kolmanteen erään. Niin vahvasti, että erää oli pelattu ainoastaan reilut kaksi minuuttia, kun Kanadan maalilla aloittanut Zachary Sawchenko joutui poistumaan maalin suulta ja tekemään tilaa Evan Comrielle 4-1-tilanteessa.

Kanada sisuuntuikin tästä hetkeksi ja tuli vielä kahden maalin päähän, mutta päätöserä oli kokonaisuutena Yhdysvaltojen hallintaa. Lopulta Yhdysvallat tahkoi viisi osumaa ottelun kolmannessa erässä.

"Halusimme voittaa päätöserässä ja onnistuimme hyvällä prosentilla maalipaikoistamme"

Jenkkien avausmaalin iskenyt Clayton Keller oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

− Pelasimme hyvän pelin. Kanada oli vaikea vastus, mutta otimme voiton yhdessä joukkueena. Se oli avain voittoomme tänään, Keller myhäili taiston tauottua.

Keller uskoo, että huikean viimeisen erän taustalla oli vahva voitontahto.

− Halusimme voittaa päätöserässä ja onnistuimme hyvällä prosentilla maalipaikoistamme. Sitä kautta selvisimme voittajina tästä ottelusta.

Kellerin kentällinen, jossa pelaavat huippulupaus Jeremy Bracco ja Colin White, viimeisteli Yhdysvalloille myös ottelun kaksi viimeistä osumaa. Lopulta White täydensi myös hattutempun. Yhdysvaltojen päivän tehoketjussa pelannut Keller iloitsi hyökkäystrionsa onnistumisesta.

− En voi kiittää joukkuekavereitani tarpeeksi. On ollut hienoa pelata Braccon ja Whiten kanssa. Bracco teki hyvin töitä maalini eteen ja sain kiekon maalin edessä ja onneksi se meni siitä maaliin, kiittelee yhdysvaltalainen.

− Tässä turnauksessa olemme löytäneet kemiat ja saamme hyviä syöttöjä toisillemme koko ajan. Se auttaa meitä kaikkia ympäri kentän jokaisessa ottelussa, Keller jatkaa.

Voitollaan Yhdysvallat varmisti finaalipaikan. Finaalissa vastaan asettuu joko Suomi tai Sveitsi. Vastustaja selviää Zugissa pelattavan toisen välieräottelun jälkeen. Keller valmistautuu tulevaan koitokseen perusasioiden kautta.

− Me lepäämme nyt ja käymme joukkueen kanssa asioita läpi. Pitää asennoitua niin, että huomenna pelaamme turnauksen parhaan ottelumme ja voitamme, Keller päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle