U18: Vehviläisen taakse vain yksi maali - "Hyvin Malgin tempaisi kenkälaatikkoon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Näitä torjunta-asentoja ei opetella kiekkokoulussa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kaksi ensimmäistä ottelua Pikkuleijonien maalilla torjunut Veini Vehviläinen on suoriutunut roolistaan hyvin. Vaikka muutamia kertoja epävarmuus on päässyt puseroon, niin mukaan on mahtanut läjä jos toinenkin maailmanluokan pelastuksia.

Pikkuleijonien 3-1-voittoon päättyneessä Sveitsi-ottelussa Suomen maalia vartioinut Veini Vehviläinen keräsi tililleen 22 torjuntaa. Muutamista virheistä huolimatta Vehviläinen on pelannut hyvää peliä läpi turnauksen kahden ensimmäisen ottelun.

Torjuntaprosenteissa Vehviläinen on tällä hetkellä paras kaksi ottelua pelanneista maalivahdeista koko turnauksessa. JYP-vahdin torjuntaprosentti on vakuuttava 96 kahden ottelun jälkeen, eikä maaleja ole päässyt taakse kuin kaksi.

Sveitsi-peli ei ollut maalivahdille helppo, sillä punapaitainen isäntäjoukkue painoi ajoittain todella pahoja tilanteita kohti Pikkuleijonien maalia.

− Olihan tuo maalivahdillekin vaikea ottelu. Mahdottomia määriä tilanteita ei tullut, mutta kun niitä tuli, niin ne olivat aika pahoja. Tiedettiin kyllä varautua siihen, että helppo peli tästä ei tule, mutta hyvä voitto otettiin, Vehviäläinen tuumaili ottelun jälkeen.

Vehviläinen päästi Sveitsiä vastaan yhden osuman. Kaappi syntyi punapaitojen Denis Malginin lavasta. Potentiaalisen sveitsiläishyökkääjän kudin edessä Vehviläinen oli voimaton.

− Hyvää normaalia pelaamista hyöstettynä muutamalla isommalla kopilla. Kyllähän Malgin hyvin tempaisi sen ensimmäisen maalin sinne kenkälaatikkoon, enkä ole Mestiksessä moisia nähnyt. Pystyin antamaan tänään ne torjunnat, kun joukkue sitä tarvitsi.

Vehviläinen on kaappinsa herra.
Vehviläinen on kaappinsa herra.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Sveitsi oli ennakkoon lohkon haastaja, joka parhaana päivänä pystyy kiusaamaan isompiaan todenteolla. Sveitsin yhtenäisyys ja taitotaso tuli kuitenkin hiukan yllätyksenä myös Pikkuleijonille.

− Tiedettiin kyllä ennakkoon, että heidän ykköskentällinen on pirun kova, mutta kokonaisvaltaisuus tuli hiukan yllätyksenä. He pystyivät usealla ketjulla pitämään painetta ja puolustamaan hyvin, kehui Vehviläinen vastustajiaan.

Kuluneen kauden pääasiassa Mestiksessä JYP-Akatemian riveissä pelannut Vehviläinen pitää alle 18-vuotiaiden MM-kisojen tasoa hiukan kotimaan toiseksi korkeinta sarjatasoa korkeampana.

− Kyllä pelaaminen täällä on jokaisella osa-alueella hiukan tarkempaa ja kovempaa kuin Mestiksessä. Toki täältä löytyy aina myös parempia yksilöitä, kuten kaverillakin oli Malgin ja Impose (Auguste). Lähinnä kuitenkin ne erot ovat pienissä asioissa.

Lauantaina Pikkuleijonat viettää välipäivää ja kohtaa sunnuntaina Latvian. Suomen veräjänvartijalla on eväät Latvian kaatamiseen.

− Omaa peliä pelataan ja luistellaan kovaa. En usko, että Latvia pysyy perässä, jos luistelemme hyvin ja liikutamme kiekkoa. Jos ottelu menee himmailemiseksi, niin kyllähän hekin jääkiekkoa osaavat pelata. Ei pidä antaa yhtään siimaa, Vehviläinen tiivistää tulevan koitoksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle