U18: Tavernierin kaksi maalia taittoivat Slovakian selkärangan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sami Tavernier ja Arttu Ruotsalainen - päätöserän tehopari.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Pikkuleijonat nappasi tärkeän 3-0-voiton Slovakiasta myöhään torstai-iltana. Tämä takasi Suomelle välieräpaikan, jossa vastaan asettuu jättiyllätyksen tehnyt Sveitsi. Tavernier iloitsi maalihanojen avautumista ja luottaa, että joukkue menee päätyyn asti.

Pikkuleijonien Slovakia-voiton takuumiehenä toimi Sami Tavernier. Tavernier avasi maalihanansa kerralla kunnolla ja viimeisteli Slovakiaa vastaan pelatussa puolivälieräottelussa kaksi osumaa kolmannen erän aikana.

"Uskon siihen, että menemme päätyyn asti"

Slovakia haastoi ja haastoi, mutta taipui. Vahvasti pelannut Pikkuleijonat ei antanut kuitenkaan paljoakaan siimaa slovakialaisille, joiden todelliset maalintekopaikat jäivät varsin vähiin.

Silti Slovakia painoi vielä lopussakin peliä Suomen alueelle, vaikka 3-0-tilanteessa jatkohaaveet olivat käytännössä häviävän pienet.

Tärkeän voiton napanneen Pikkuleijonien nelosvitjan hyökkää Tavernier oli tyytyväinen taiston tauottua, vaikka voitto ei helpolla irronnutkaan.

- Oli vähän vaikeampi peli meiltä. Ei ollut ihan paras ottelu, mutta Veini Vehviläinen pelasi hyvin maalilla ja teimme tarvittavat maalit. Tärkeä voitto meille, Tavernier summasi.

Pikkuleijonien neloskentällinen iski Suomen kolmesta täysosumasta kaksi ottelun kolmannessa erässä. Tavernierilla oli paikka täydentää hattutemppukin päätöserässä tulleella ylivoimalla, mutta laukaus viuhui hiukan ohi Slovakian maalin.

Slovakian Adam Huska ei kyennyt pysäyttämään Tavernieria päätöserässä.
Slovakian Adam Huska ei kyennyt pysäyttämään Tavernieria päätöserässä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Ennen Slovakia-ottelua ilman tehoja pelanneen neloskentällisen putki lähti kuitenkin kulkemaan hyvin puolivälieräottelussa. Tavernier uskoo, että hanat ovat nyt auki.

- Hyvältä tuntui, kun sain tehtyä pari maalia. Ketjukaverit auttoivat siinä hyvin ja peli kulki, Tavernier kertoo.

"Tämä on hieno joukkue ja hyviä pelaajia on paljon"

- Hiljalleen oma tekeminenkin on parantunut, vaikka toki ensimmäisissä otteluissa vähän jännitti. Jokainen peli on kuitenkin ollut edellistään parempi. Tästä on hyvä jatkaa.

Pikkuleijonien hyvin toiminut ylivoima ei tuottanut Slovakiaa vastaan toivottua tulosta, mutta alivoima pystyi jälleen pitämään vastustajan hyvin pois tekopaikoilta.

- Hyvin onnistuimme pelaamaan vastustajan ylivoiman pois. Ylivoima meillä ei toiminut ihan yhtä hyvin kuin aiemmin, Tavernier analysoi.

Turnauksen tähän asti suurimman pommin tiputti torstai-iltana Sveitsi, joka teki Venäjästä selvää lukemin 5-0. Näin ollen lauantai-iltana Suomi kohtaa välierässä Sveitsin. Vielä Slovakia-ottelun jälkeen tämä ei ollut tiedossa, mutta Tavernierille sillä ei ollut väliä.

Uskoa nuorukaiselta löytyi omaan ja joukkueensa tekemiseen puolivälierän jälkeen.

- Ihan sama, kuka sieltä tulee vastaan. Me menemme täysillä loppuun saakka. Uskon siihen, että menemme päätyyn asti. Tämä on hieno joukkue ja hyviä pelaajia on paljon, Taverinier valoi uskoa.

Suomi kohtaa Sveitsin kello 20.00 Suomen aikaa Zugissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle