U18: Puljujärvi järjesti sen ensimmäisen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Puljujärvi viimeisteli Pikkuleijonien ensimmäisen osuman reilun minuutin pelin jälkeen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Suomen joukkue marssi pois kentältä selkeästi tyytyväisenä Sveitsi-ottelun jälkeen. Voitonriemu paistoi Pikkuleijonista ja kannustushuudot joukkuekavereille kaikuivat, kun suomalaisnippu marssi median ohi.

Pikkuleijonat lunasti paikkansa MM-finaaleihin Euroopan ennätysyleisön edessä. Reilut 7000 silmäparia seurasivat Sveitsin ja Suomen välistä ottelua lauantai-iltana Zugissa. Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen ottelussa Euroopan alueella ei ole koskaan ollut yhtä paljon katsojia.

Suomen avausmaalista Sveitsi-ottelussa vastannut Jesse Puljujärvi arvosti ottelun tunnelmaa.

"Peruuttelimme kolmannessa erässä ehkä hiukan liikaa. Taisi välillä tuntua, että tämä on tässä, eikä niin saisi tapahtua"

− Oli kyllä sellainen ottelu, että en ole koskaan aiemmin pelannut. Sitä ei voi edes käsittää, miten huikeaa tuolla oli pelata. Nyt on todella mahtava fiilis, kun voitto tarttui, kertasi Puljujärvi ottelun jälkeen.

− Olin siellä 20-vuotiaiden mukana Kanadassa, eikä sielläkään ollut tällaista tunnelmaa. Arvostan kyllä todella paljon tätä sveitsiläistä fanikulttuuria, Puljujärvi kehaisee.

Sveitsi oli vielä vajaa kaksi minuuttia ennen päätöserän loppua 4-2-tappiolla, mutta nousi väkevällä painostuksella vielä tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle. Pikkuleijonien Aleksi Saarela kuitenkin kuittasi finaalipaikan jatkoajalla.

Puljujärvi kehui myös Sveitsin otteita.

− Kyllä he tulivat kovaa päälle. Varsinkin heidän ykköskentällisensä oli aivan uskomattoman kova. Peruuttelimme kolmannessa erässä ehkä hiukan liikaa. Taisi välillä tuntua, että tämä on tässä, eikä niin saisi tapahtua, Puljujärvi tietää.

− Kolmannen erän lopulla heidän kärkipelaajat tulivat sitten jäälle ja pistivät pari maalia. Onneksi ottelu kääntyi silti meille, lupaava nuorukainen huokaisee.

MM-finaalissa Suomea vastaan asettuu varsin väkevä Yhdysvallat. Puljujärvi ei lähde häviämään.

− Nyt vain hyvät palauttelut ja ruokaa naamariin. Siitä sitten lähdetään kohti Yhdysvaltoja. Tavoitteena on voitto, eikä mikään muu, kuuluu yksiselitteinen maali sunnuntai-illan otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle