U18: Puljujärvi avasi maalihanat Sveitsiä vastaan: "Olisi voinut kääntyä miten vain"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Laukaus lähtee tehokkaasti Puljujärven lavasta.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Pikkuleijonat voitti kisaisäntä Sveitsin perjantai-iltana lukemin 3-1. Valkopaitaisen Suomen avausmaalista vastasi Oulun Kärppien Jesse Puljujärvi, jolle maali oli turnauksen ensimmäinen. Maalihanojen avautuminen maistui 16-vuotiaalle hyökkääjälle.

Pikkuleijonien Jesse Puljujärvi sai hienon syötön maalin kulmalle Patrik Laineelta, josta nuorukainen laittoi kiekon varmasti Sveitsin maaliin. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Pikkuleijonien 1-0-johto oli tosiasia.

Sveitsi kuitenkin punnersi itsensä tasoihin vielä ensimmäisen erän aikana Denis Malginin osumalla. Pikkuleijonat kuitenkin sisuuntui ja hoiti ottelun nimiinsä lukemin 3-1.

Seuratasolla Oulun Kärppiä edustava Puljujärvi oli tyytyväinen omiensa otteisiin perjantai-illan kamppailussa.

− Pelissä oli hyvä vauhti ja hyvä tunnelma. Kummallakin oli paljon paikkoja ja peli olisi voinut kääntyä miten vain. Veini (Vehviläinen) pelasi hyvän ottelun maalilla ja otti ne tärkeät kopit, kun piti. Tehtiin tarvittavat maalit ja voitettiin, laituri tiivistää.

Puljujärven, Laineen ja Aleksi Saarelan muodostama hyökkäystrio on toiminut turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa mainiosti, joka on konkretisoitunut myös maalien muodossa. Kärppien nuori laituri onkin tyytyväinen ketjunsa toimivuuteen.

− Heidän kanssa on mukava pelata. Kemiat paranevat koko ajan ja hyvin on mennyt tähän saakka.

Puljujärvi ei ollut sveitsiläisille helppo pideltävä.
Puljujärvi ei ollut sveitsiläisille helppo pideltävä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Puljujärvi pelasi jo ikäryhmäänsä vanhempien mukana vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Mitään valtavaa eroa nuorukainen ei kuitenkaan alle 18-vuotiaiden MM-kisavauhtiin löytänyt.

− Ei näissä suuria eroja ole. Ehkä siinä mielessä, että Kanadassa oli pienempi kaukalo, niin meno oli vielä vähän vauhdikkaampaa, Puljujärvi analysoi.

− Kyllä täällä 18-vuotiaissakin lujaa mennään ja kovaa tulee koko ajan fyysistä peliä. Kyllä nämä ovat todella kovia pelejä.

Seuraava koitos Pikkuleijonilla on edessään sunnuntaina, kun vastaan asettu ennakkoon lohkon jumboksi povattu Latvia. Latvia on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta otteet ovat silti olleet oikein hyviä suhteessa materiaalin tasoon.

− Latvia ei ole pelannut huonosti ja antoivat tänäänkin (perjantaina) hyvän vastuksen Tšekille. Siihen otteluun ei voi lähteä takki auki. He tulevat varmasti kovaa vastaan ja laittavat kaiken peliin, tietää Puljujärvi.

Latvian kaatoon lähdetään levon kautta.

− Lauantaina pidämme vapaapäivän ja lepäämme kunnolla. Sunnuntaina sitten aamujäät ja niiden kautta kohti peliä, Puljujärvi päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle