U18: "Paras tunne maailmassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vuoden 2014 Alle 18-vuotiaden maailmanmestari - USA
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
MM-Finaali oli täydellistä USA:n juhlaa. Urhoollisesti taistelleelle Tšekille jäi käteen vain hopeinen mitali, maan historian ensimmäinen sellainen alle 18-vuotiaiden maailmamestaruuskilpailuissa.

Queenin "We are the champions" laulun vedellessä viimeisiä nuotteja toimituksen eteen asteli Yhdysvaltojen Shane Gersich.

Minnesotan yliopistoa ensi kaudella edustava Shane Gersich ei ole niitä tunnetuimpia pelaajia joukkuessa. Se ei kuitenkaan estänyt miehen estotonta riemua.

− Olen sanaton. Tämä on yksi parhaista tunteista, jonka koskaan olen kokenut, kuvaili Gersich.

Yhdysvaltojen joukkueessa ei ole tiedossa suuria juhlia. Itseasiassa hieman toista tuntia ottelun päättymisen jälkeen, joukkue hyppää bussiin ja ajaa samantien kohti lentokenttää ja kotimatkaa.

− Meillä on aikainen lähtö, joten suuria juhlia ei ole tiedossa. Menemme hotellille ja lähdemme kohti kotia aamuyöstä, kertoi Gersich.

Turnauksessa ilman tehopisteitä jäänyt kolmosketjun laituri, osasi arvostaa turnausta ja sen antamaa kokemusta.

− Onhan tämä ollut uskomaton matka. Hävisimme ensimmäisen ottelun Sveitsille, joka toimi meille todellisena silmienavaajana. Sen jälkeen olemme voittaneet jokaisen ottelun ja turnauksen päättäminen kultaiseen mitaliin on aivan mahtavaa, kuvaili mestaruuspokaalin syliinsä saanut Gersich.

Kysymykseen, kuinka Gersich on muuttunut viimieisen vuoden aikana vastaus on lyhyt.

− Olen muuttunut läskiksi, naurahtaa Gersich.

− Todellisuudessa olen kasvattanut lihasmassaani talven aikana ja sen ansiosta olen paremmassa kunnossa ja olen parempi jäällä, päätti Gersich.

» Lähetä palautetta toimitukselle