U18: Maalivahti Sawchenko poistui tyytyväisenä kotimatkalle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sawchenkolla oli paikoitellen tuuriakin mukana.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kanada nappasi mukaansa pronssimitalit kisaisäntä Sveitsin nenän edestä. 5−2-lukemiin päättyneen ottelun yksi avainpelaajista oli Zach Sawchenko, joka otti hyviä torjuntoja, kun vaahteranlehdet sitä eniten kaipasivat.

Kanadan ja Sveitsin välinen pronssiottelu lässähti hiukan toisessa erässä. Ottelun avauserä oli kokonaisuutena vauhdikasta ja vaihtelevaa kiekkoa ja ensin kanadalaiset siirtyivät kolmen maalin johtoon, mutta Sveitsi tuli maalin päähän jo ennen ensimmäistä eräsummeria.

Sveitsin kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Kanada pääsi päätöserään 5−2-johdossa. Tämä takasi sen kanadalaisille pronssimitalit.

"On aina mukavampi lähteä voittajana kuin häviäjänä. Pronssimitali ja omakin pelaaminen lopulta miellyttävät itseäni"

Ottelun parhaana kanadalaisena palkittu maalivahti Zach Sawchenko oli tyytyväinen myös pronssimitaliin.

− Tämä oli hieno voitto meille. Olimme hyvin pettyneitä eilisen välierän jälkeen, mutta on hienoa lähteä kotimatkalle mitalin kanssa, vaahteranlehtien veräjänvartija iloitsi.

Sawchenko otti useita hyviä torjuntoja ottelun aikana, jotka lopulta vesittivät sveitsiläisten viimeisetkin haaveet ottaa mitali kotikisoistaan. Sawchenko lähetti kuitenkin kiitosta maalin edessä työskenneelle osastolle.

− Kenttäpelaajat blokkasivat paljon laukauksia edessäni ja laukaukset tulivat kauempaa, joten oli helppo pelata heidän takanaan. Heihin oli helppo luottaa, Sawchenko kiitteli.

Kanadan pronssimitaliin päättyneen turnauksen alkulohko sujui tappiotta. Myös puolivälierässä Kanada oli Ruotsia etevämpi, mutta välierässä tie nousi pystyyn, kun väkivahva Yhdysvallat tiputti vaahteranlehdet pronssipeliin.

Sawchenko löysi tuloksien takaa paljon hyvää.

− Teimme töitä joukkueena ja meillä oli koko turnauksen ajan hyvä henki. On todella poikkeuksellista ja hienoa saavuttaa tällaista näin hienon joukkueen kanssa.

− Vaikka joskus on vaikeuksiakin näissä turnauksissa, niin jokainen peli on aina uusi mahdollisuus. On aina mukavampi lähteä voittajana kuin häviäjänä. Pronssimitali ja omakin pelaaminen lopulta miellyttävät itseäni, Sawchenko summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle