U18: Kanadalaisten sydän särkyi

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joseph Hickettsin lavasta lähti Kanadan 2-3-kavennus.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Turnauksen toinen yllätys koettiin, kun Tšekki lähetti hallitsevan maailmanmestarin Kanadan pronssiotteluun. Aina jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi Tšekille David Kaše.

Etukäteen veikattu MM-kisojen loppuottelu pohjoisamerikkalaisten joukkueiden välillä ei tule toteutumaan. Tšekki yllätti Kanadan täydellisesti ja tämän myönsi myös ottelun jälkeen haastatteluun tullut Joseph Hicketts.

− Tämä on sydäntä särkevää. Tulimme turnaukseen hallitsevina maailmamestareina ja tulimme ennen kaikkea uusimaan mestaruuden, mutta menetimme sen yhden maalin vuoksi. Tämä on surullista, koska taistelimme upeasti joukkueena, mutta pitää muistaa antaa Tšekille kaikki kunnia. He taistelivat loppuun asti jokaisesta kiekosta, kertoi todella pettynyt Hicketts.

Vuoristorata on sana, joka kuvailee ottelua parhaiten. Kanadan 2-3-kavennuksen ampunut Hicketts suomi omiaan illan esityksestä, sillä kaksi ensimmäistä erää Tšekki hallitsi kenttätapahtumia, eikä Kanada saanut harvaa hyökkäystä lukuunottamatta paikkoja Tšekki-vahti Vítek Vaněčekin maalille. Hickettsille jäi jossiteltavaakin.

− Pelasimme ottelusta vain yhden erän ja sillä ei voi voittaa otteluita. Näytimme kuitenkin luontenkovuutemme nousemalla kolmen maalin takaa tasoihin. Meillä oli todella hyvä mahdollisuus voittoon, mutta tällä kertaa ottelu kääntyi kuten kääntyi. Pomppu sinne tai pomppu tänne ja tilanne olisi voinut olla täysin toinen, mutta tällä kertaa ottelu kääntyi tšekeille, jatkoi Hicketts.

Ivan Hlinkan muistoturnauksessa, joka myös tunnetaan alle 18-vuotiaiden maailman cupina, tällä kaudella kultaa voittanut Hicketts ei ole omasta mielestään muuttunut kauden aikana. Kauden aikana WHL-liigan Victoria Royalsia edustava Hicketts on erinomainen puolustaja hyökkäyssuuntaan, mutta löytää myös kehitettävää itsestään.

− En ole pelaajana oikeastaan muuttunut mitenkään. Taistelin loukkaantumisten kanssa tällä kaudella ja olen yrittänyt päästä kuntoon niiden jälkeen. Puolustussuuntaan en ole lähtenyt muuttamaan ihmeemmin asioita, mutta siinäkin pitäisi varmasti kehittyä, kertoi Hicketts.

MM-kisojen pronssiottelu pelataan klo 15. Aikaa palautumiselle ei siis jää hirveästi. Hicketts myöntää pettymyksen olevan kova, mutta löytää myös valonpilkahduksen.

− Se tulee olemaan henkisesti raskasta. Tämä ottelu sattuu meitä henkisesti vielä jonkun aikaa, mutta pakko tämä on yrittää unohtaa ja keskittyä huomiseen, sillä mitali kaulassa on paljon mukavampaa mennä kotiin, päätti jo päänsä alas painanut Hicketts.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös