U18: Jakub Zboril valmiina USA:n kaatoon

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Zbořil keräsi Tanskan murskajaisissa kaksi syöttöpistettä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tšekki kaatoi päivän ainossa ottelussa Tanskan peräti 9-2. Ottelun voittajasta ei ollut viimeistään toisen erän jälkeen epäselvää. Ottelun jälkeen Jatkoajan haastatteluun asteli Tšekin puolustaja Jakub Zbořil.

Laajalla rintamalla onnistumisia kerännyt Tšekki ei jättänyt epäselvyyttä ottelu voittajasta. Tšekin juniorisarjassa HC Kometa Brnon riveissä pelaava Jakub Zbořil antoi kuitenkin täyden tunnustuksen vastastajalleen.

− Vaikka voitimme isolla marginaalilla, niin Tanska on hyvä joukkue. He saivat ajoittain hieman horjutettua puolustustamme, mutta ei meillä mitään hätää ollut.

Tšekki saa jo huomenna iltapäivällä vastaansa Yhdysvallat. Sveitsin nöyryyttämä USA tulee varmasti otteluun latautuneena, mutta Zbořil joukkoineen on valmiina kohtaamaan varmoiksi mitalisteiksi nimetyt pohjoisamerikkalaiset.

− Tanska ottelu söi meiltä hieman energiaa, mutta olemme valmiina huomenna, kun kiekko putoaa jäähän.

Vuonna 1997 syntyneenä joukkueen nuorimpiin pelaajiin kuuluva Zbořil ei lähtenyt suuremmin kehumaan omaa suoritustaan. Zbořilin mukaan kyse on enemmämnkin joukkueeen esityksestä.

− Omilla pisteillä ei ole hirveästi väliä. Joukkueen eteen tässä töitä tehdään.

Zbořilin vanhempi veli Adam Zbořil päätti kautensa kisakaupunki Lappeenrannan SaiPan riveissä. SaiPan A-junioreissa 40 ottelussa 30 tehopistettä tehnyt laitahyökkääjä ei kuitenkaan suurempia neuvoja veljelleen antanut, kun Jakub lähti Brnosta kohti kisakaupunkia.

− En oikeastaan tiennyt mitään kaupungista. Adam lähetti minulle kuvan areenasta ja myöhemmin selvisi millainen on seuran logo. Siinä oikeastaan kaikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle