U18: Jakub Vrana onnensa kukkuloilla

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekki eteni historiansa ensimmäisen kerran alle 18-vuotiaiden MM-finaaliin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tšekistä tuli alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisojen historian kahdeksas maa, joka selvitti tiensä MM-finaaliin. Villisti vielä haastattelupisteellä voittoa tuulettanut Jakub Vrána pysähtyi Jatkoajan toimituksen haastateltavaksi.

Tšekin joukkueessa on paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia. Kokemuksen puutteesta huolimatta Jakub Vrána löytää positiivisiakin puolia kokemattomuudesta.

− Osa joukkueen pelaajista on todella nuoria. Heillä kuitenkin riittää intoa ja energiaa tällaisissä tilanteissa, kertoi onnensa kukkuloilla oleva Vrána.

Vrána siirsi Tšekin 2-0-johtoon toisen erän puolessavälissä. Vránan tarkkaakin tarkempi laukaus löysi tiensä läpi pelaajaruuhkan ja upposi ohi Kanadan maalivahdin Mason McDonaldin kilpipuolen ylänurkkaan.

− Sain kiekon Michael Špačekilta laidassa ja näin pelaajiemme olevan maskissa maalivahdin edessä. Yritin ampua kiekon maskipelaajien ohi ja se sattui menemään sisään, kuvaili Vrána tekemäänsä maalia.

Tšekki kohtaa MM-finaalissa Yhdysvallat. Aiemmin alkulohkossa joukkueet kohtasivat ja ottelu päättyi tuolloin Yhdysvaltojen 3-0-voittoon. Linköpingin joukkueessa Ruotsin liigassa pelaava Vrána ei tästä ole suuremmin huolissaan.

− Kohtasimme heidät alkulohkossa ja puhumme siitä tarkemmin joukkueen kesken, mutta huomenna on uusi päivä ja edessä on uusi ottelu. Tämä täytyy nyt unohtaa ja meidän pitää olla huomenna valmiina ja pelata samalla intensiteetillä, kun USA tulee vastaan, päätti Vrána.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös