U18: Jack Eichel: "Turnausvoittoon olisi hyvä päättää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eichelin lavasta lähti ottelun avausmaali.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
USA kaatoi Slovakian turnauksen ensimmäisessä puolivälieräkamppailussa. Ottelussa kolme tehopistettä kerännyt USA:n Jack Eichel oli tyytyväinen joukkueensa voittoon, sekä paljasti samalla Jatkoajalle Yhdysvaltojen pitkän mitaliputken salaisuuden.

Yhdysvallat eteni helposti välieriin kaatamalla Slovakian 6-2 lukemin. Turnauksessa neljä edellistä kamppailua voittaneelle Yhdysvalloille ei kuitenkaan matkan alku ollut kaikkein helpoimpia.

− Kyllä mitalipeleihin pääseminen on tärkeää meille. Olemme kasvaneet turnauksen aikana pelillisesti Sveitsi-ottelusta ja olemme parantaneet peliämme erä erältä. Olemme todella tyytyväisiä pelatessamme jälleen mitaleista, muotoili Jack Eichel.

Turnauksen avausottelu Sveitsiä vastaan oli monelle USA:n pelaajalle uran ensimmäinen arvoturnausottelu. Sveitsin järjestettyä turnauksen suurimman yllätyksen ja ottelua jälkeenpäin analysoituaan, oli Eichelilla selvä syy, miksi turnauksen avausottelu päättyi miten päättyi.

− Jokainen meistä oli hieman hermostunut ennen ensimmäistä ottelua. Koko joukkue on odottanut tätä turnausta pitkään ja ensimmäisen ottelun tappio sai meidät vain parantamaan peliämme, sillä olemme turnauksen eteen tehneet töitä jo kaksi vuotta. Koko joukkue reagoi mielestäni oikealla tavalla avaustappioon, kertoi Eichel.

Yhdysvallat on viimeksi jäänyt ilman mitalia vuoden 2003 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Viime vuonna Kanada vei kultamitalit ja samalla katkaisi Yhdysvaltojen neljän vuoden mittaisen mestaruusputken. Mutta miksi Yhdysvalloille kertyy arvometalleja palkintokaappiin vuodesta toiseen?

− Meillä on hyviä ihmisiä ympärillä ja haluamme voittaa. Siinä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Useampi meistä on pelannut maajoukkueen junioriohjelmassa jo kahden vuoden ajan ja ennen lähtöä päätimme, että mehän voitamme tämän turnauksen, kertoi Eichel pieni pilke silmäkulmassaan.

Eichel antoi kuitenkin täyden tunnustuksen vastustajilleen. Slovakia antoi USA:lle hyvän vastuksen, mutta Eichel löysi syitä, miksi USA on juniorikiekkoilussa niin paljon edellä monia muita maita.

− Totta kai muutkin joukkueet harjoittelevat yhtä ahkerasti kuin mekin, mutta me käymme koulua yhdessä ja asumme käytännössä yhdessä. Turnausvoittoon olisi hyvä päättää se mitä olemme tehneet ja kokeneet yhdessä viimeisen kahden vuoden aikana, päätti Eichel ja poistui seuraavan haastattelun pariin.

» Lähetä palautetta toimitukselle