U18: Denis Malgin on kahden vaiheilla

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Malginilla riittää mietittävää kesällä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tanska laittoi kampoihin Sveitsille Lappeenrannan iltaottelussa. Kamppailun jälkeen haastattelulinjalla Jatkoajan kohdalle pysähtyi kaksi tehopistettä kerännyt Denis Malgin.

Denis Malgin oli ratkaisevassa asemassa, kun Sveitsi kaatoi Lappeenrannan iltaottelussa Tanskan. Itseään kritisoinut Malgin ei ollut joukkueensa esitykseen tyytyväinen, vaikka sarjapisteet alppimaan edustajille kolahtivatkin.

− Emme toteuttaneet omaa pelisuunnitelmaamme ja vaikka voitimmekin, en omaan esitykseen voi olla täysin tyytyväinen. Vaikka sainkin kaksi syöttöpistettä, eivät ne ole tärkeitä, jos emme pelaa omaa peliämme, analysoi Malgin.

Turnauksen aikana uskomattomia esityksiä esittänyt Sveitsin ykkösketju Kevin Fiala-Denis Malgin-Noah Rod ei ole jättänyt nopeudellaan ja taidokkuudellaan ketään kylmäksi. Illan ottelussa Sveitsin jokaisessa maalissa mukana ollut ykkösketju onkin kaikki kaikessa Sveitsille, kun turnauksen pudotuspelit alkavat loppuviikosta. Ketjulla on myös selvä työnjako.

− Olen ketjun keskushyökkääjä ja jaan kiekkoa Kevinille ja Noahille. He ovat nopeita laitureita ja meillä on hyvä puolustajapari. Heidän kanssaan on mukava pelata, kuvaili Malgin.

Malgin on varattavien joukossa, kun CHL-liigan Import Draft suoritetaan kesällä. CHL Import Draftissa jokaisella Kanadan juniorisarjan joukkueella on kaksi varausvuoroa ulkomaisiin pelaajiin, jotka on ilmoitettu varauslistalle.

− En tiedä vielä, nimeni varmasti menee varauslistalle, mutta muuten en tiedä. Katson vielä mahdollisuuksiani päästä pelaamaan mahdollisesti jopa MM-kisoissa, kuka tietää. En ole vielä päättänyt sen suhteen, jatkanko Sveitsissä vai lähdenkö Kanadaan, kertoi Malgin.

Kysymykseen vuoden 2015 NHL-varaustilaisuudesta Malginilla on selvä mielipide. Malginia on ennustettu ensimmäisen kirroksen varaukseksi, mutta mies itse ei sellaisesta jaksaa kantaa huolta.

− NHL-varaustilaisuus on vielä liian kaukana. En halua vaivata päätäni moisella. Otan askeleen kerrallaan ja murehditaan siitä, kun se ajankohtaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle