U18: Auston Matthews: "Omalla pelillä voitamme kenet vain"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ensi vuoden varaustilaisuuden kuumimpiin nimiin kuuluva Auston Matthews oli tyytyväinen välieräpaikasta.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Yhdysvallat oli ylivoimainen Tšekkiä vastaan alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Jenkkien 7-2-voittoon päättyneessä ottelussa Auston Matthews viimeisteli kaksi osumaa ja oli joukkueensa tehokkaimpia pelaajia.

Yhdysvallat lunasti puolivälieräpaikkansa voitolla Tšekistä. Yhdysvaltalaiset hallitsivat ottelua alusta loppuun ja välillä tšekkiläiset joutuivat pelaamaan omassa kenttäpäädyssään jopa muutaman minuutin pituisia pätkiä.

"Uskon, että omalla pelaamisella voitamme kaikki, jotka vastaan tulevat"

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, kun Yhdysvallat siirtyi neljän maalin johdossa ensimmäiselle erätauolle. Toisessa erässä Tšekki kairasi itsensä vielä kolmen maalin päähän, mutta päätöserässä jenkit tappoivat pelin täysin.

Yhdysvaltojen lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Auston Matthews oli varsin tyytyväinen joukkueensa otteisiin Tšekkiä vastaan.

− Saimme jo ensimmäisellä kymmenellä minuutilla paljon maalintekopaikkoja ja onnistuimme hyödyntämään ne. Saimme sitä kautta momentumin itsellemme ja pääsimme hyvin peliin mukaan, myhäili tyytyväinen jenkkihyökkääjä taiston tauottua.

Matthews pelaa Yhdysvaltojen ykköskentällisessä yhdessä Matthew Tkachukin ja Jack Roslovicin kanssa. Kentällisen toimivuus on Matthewsin mieleen.

− Olemme pelanneet hyvin Tkachukin ja Roslovicin kanssa koko kuluneen kauden. Löydämme toisemme hyvin jäältä ja saamme sitä kautta hyviä maalintekopaikkoja. Tyytyväinen täytyy olla.

Yhdysvallat eteni turnauksen välieriin, jossa vastaan asettuu voittaja Kanada-Ruotsi-otteluparista. Matthews lähtee valmistautumaan tulevaan koitokseen samoin asein kuin Tšekki-otteluunkin.

− Valmistaudumme välieriin samalla tavalla kuin aiempiinkin otteluihin. Keskitymme hyvin ennakkoon ja pelaamme omaa peliämme. Uskon, että omalla pelaamisella voitamme kaikki, jotka vastaan tulevat, Matthews päättää luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle