Tyrväisen tärskystä säikähdyksellä selvinnyt Lehtivuori katsoo jo tulevaan

LIIGA / Haastattelu
Joonas Lehtivuori tähyää jo tulevaan.
Kuva © Timo Savela

Tälli oli rajunnäköinen, mutta HPK:n puolustaja Joonas Lehtivuori selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Pelicansin Antti Tyrväiselle lätkäistiin taklauksesta pitkä pelikielto. Lehtivuori itse ei enää jaksa vatvoa tilannetta, vaan hän katsoo jo eteenpäin.

Puolustaja onkin palannut jo joukkueen harjoituksiin mukaan. Tyrväinen ei ole ollut Lehtivuoreen yhtedessä, mutta toisaalta puolustaja ei ole yhteydenottoa odottanutkaan.

Lehtivuori on huojentunut, ettei joutunut olemaan sivussa pidempään. Pitkästä aikaa terveenä pelaamaan pystyvä pakki ehti jo miettiä, että joko taas.

− Tässä on monta vuotta ollut pieniä vammoja, jotka ovat haitanneet pelaamista. Yleensä kivusta pääsee pelatessa eroon, mutta osa vammoista on tykyttänyt aina takaraivossa. Esimerkiksi alavatsan kanssa on ollut ongelmia, jotka ovat tuntuneet kipuna jokaisella luistimen potkulla, Lehtivuori huokaa.

Lehtivuori onkin ollut syyskauden HPK:n puolustuksen luottopakki ja tukipilari. Koko joukkueella on ollut hyvä tekemisen meininki muutaman heikon kauden jälkeen. Maajoukkuetauolle lähdettäessä HPK on runkosarjassa neljäntenä.

Lehtivuoren loukkaantumisen jälkeen HPK laittoi hihat heilumaan myös toimistolla puolustuksen vahvistamiseksi. Richard Stehlík hankittiin Slovakiasta ja Kirill Tulupovin tilalle saapuu sunnuntaina hämeenlinnalaisille tuttu puolustaja Mathias Porseland.

− Asiat ovat olleet koko kauden hyvällä mallilla. Seura koki, että tarvitsemme vahvistuksia ja sellaisia hankittiin. Ihan hyväkin, sillä meillä ei ole loukkaantumisten varalle juuri varamiehiä, Lehtivuori toteaa.

Järkälemäinen Stehlík on Lehtivuorelle tuttu pelaaja, sillä he pelasivat samaan aikaan MODOssa. Lehtivuorella ei kuitenkaan ollut näppejään pelissä slovakialaisen hankinnassa, eikä häneltä kysytty suosituksia.

− Heti, kun kuulin nimen, ajattelin ettei ole toista samannimistä. Tarkistin vielä netistä ja tuttu mieshän se oli. Todella mukava kaukalon ulkopuolella, mutta hyvä lisä meille erityisesti maalin edustalle, kun meillä ei ole mitenkään iso pakisto.

» Lähetä palautetta toimitukselle