Tyrväinen lohduttaa rakasta veljeään: ”Olisi voinut lähteä rivi hampaita”

LIIGA / Haastattelu
Antti Tyrväinen, maalipyssy ja huolehtiva veli.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Antti Tyrväinen on Pelicans-pelin jälkeen Hakametsän iloisimpia henkilöitä. Ilves voitti toisen ottelunsa putkeen ja Tyrväinen viimeisteli 4-0-osuman tyhjiin.

- Hyvä peli meiltä, tärkeä voitto. Pelattiin minusta helvetin hyvin. Järvenpää [Juha] seisoi välillä päällään.

- Pelasimme fiksusti kiekon kanssa. Kun oli paikka, pelasimme. Kun ei ollut, tapoimme vastustajan mestat. Parin tappion jälkeen nämä voitot tekevät hyvää nuoren jengin kopille, Tyrväinen iloitsee.

Tyrväinen nousi kauden kolmannella häkillään Ilveksen sisäisen maalipörssin kärkeen Tapio Laakson rinnalle. Maalien taustalla on hyökkääjän mukaan kuitenkin koko joukkue.

- Olemme onnistuneet laajalla rintamalla. Pelaamme hyvin yhteen, Tyrväinen kehaisee.

Kokenut nuori, nuoressa joukkueessa

Tyrväinen kuuluu nuoren Ilveksen kokeneempaan kaartiin. 25-vuotias hyökkääjä on ehtinyt esiintyä Liigan lisäksi Mestiksessä, AHL:ssä ja maajoukkueessa European Hockey Tourilla.

- Yritän tuoda positiivisuutta ja puskea nuoria jätkiä eteenpäin. Jos ei ole itseluottamusta, ei pelaamisesta tule mitään. Yritän sitä painottaa.

- Olen kyllä nuori, mutta vähän nähnyt maailmaa. Tuon pikkujuttuja nuoremmille.

Nuorempien auttaminen on viime hetkinä koskenut myös oman pikkuveljen, Juhanin, tsemppaamista.

Veljen vakava vamma

Pelicansissa pelaava Juhani-veli koki kovia viime perjantain kotiottelussa Sportia vastaan. Nuorempi Tyrväinen sai kiekon aivan silmän lähettyville oman joukkuekaverin, Tyler Redenbachin, laukauksesta. Edessä on päävalmentaja Tomi Lämsän mukaan silmäleikkaus.

- Rakas veli sai kiekon silmän lähelle poskiluuhun. Olemme tässä nyt päässeet juttelemaan.

- Olen yrittänyt tsempata, kun itsekin olen ollut paljon loukkaantuneena. Olisi voinut käydä pahemminkin. Nyt puhutaan kuitenkin poskesta. Olisi voinut osua suoraan silmään tai lähteä rivi hampaita.

Fyysisesti pelaava isoveli tietää omasta kokemuksestaan erinomaisesti, mistä puhuu.

- Viisi-kuusi viikkoa on pientä, kun koko ura voi olla katkolla. Ei noille mitään voi.

Tyrväinen valmiina Vaasaan

Ilveksen seuraava mahdollisuus voittoputken pidentämiseen on jo perjantaina. Tuolloin Ilves matkaa Sportin vieraaksi.

Vaasalaiset ja intohimoinen kotiyleisö ovat Tyrväiselle tuttuja neljän vuoden takaa Pelicansin ja Sportin välisestä karsintasarjasta.

- Viimeksi kun pelasimme siellä, pelasin vielä Pelicansissa. Karsintasarjassa siellä oli helvetin hyvä meininki. Perjantai-iltana jengi on varmasti vähän maisteissa. Tykkään kyllä lujaa, kun jengi huutaa ihan häkänä katsomosta.

Tiedossa on samalla fyysinen kamppailu, sillä Sport ei ota taka-askelia kotiaskissaan. Yleisesti ottaen Tyrväinen on tyytyväinen liigakiekon fyysisiin elementteihin.

- Peleissä on ollut hyvä intensiteetti. Ainahan voisi taklata lisääkin ja isompi kaukalokin vähän rajoittaa mahdollisuuksia. Mutta kyllä tuolla taklataan aina paikan tullen ja kamppailupeli on kovaa, Tyrväinen vakuuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle