Työnteon kautta pisterohmuksi

MESTIS / Haastattelu
Janne Kivilahti on ollut viimeiset ottelut huimassa vireessä.
Kuva © Petteri Äikäs
Kuluvalla kaudella Janne Kivilahti on esiintynyt kentällä erittäin ennakkoluulottomasti. Onnistumisia on alkanut tulla pisteiden muodossa. Hyökkääjä on noussut myös monen katsojan suosikkipelaajaksi.

Janne Kivilahti on 24-vuotias Espoossa syntynyt Espoon Kiekkoseuran kasvatti, joka pelaa ensimmäistä kauttaan Mestis-seura Espoo Unitedissa. Kivilahti on myös pelannut Bluesin juniorijoukkueissa. Kivilahdella on pelikokemusta niin Suomi-sarjasta kuin Mestiksestä. Urallaan hän on edustanut muun muassa Mestiksessä HCK:ta ja Hermestä. Suomi-sarjassa Kivilahti on pelannut Hermeksen, Huntersin ja Bewe Tuuskin riveissä.

Kivilahti korostaa Suomi-sarjan merkitystä oman uransa kannalta erittäin tärkeäksi.

− Kun otti yhden stepin taaksepäin, se oli aika monta steppiä eteenpäin, kyllä sillä oli iso merkitys. Siinä tuli opittua kiekollista taitoa, itseluottamusta ja maalintekoa, Kivilahti toteaa.

− Minulla oli monta eri vaihtoehtoa, joko jäädä Etelä-Suomeen pelaamaan pieneen rooliin Mestikseen tai lähteä pois. Vähän tuntui siltä, että pois lähteminen siinä kohtaa oli paras vaihtoehto urani kannalta. Sitten Kokkolasta soitettiin ja oltiin kiinnostuneita minua kohtaan. Myös meidän näkemykset kohtasivat, sen takia valitsin Kokkolan.

− Hermeksellä on iso merkitys. Uskon, että se oli tähän astisen urani paras vaihtoehto lähteä Kokkolaan. Olin vielä toisenkin vuoden Kokkolassa ja kehityin kyllä tosi paljon pelaajana sekä ihmisenä, Kivilahti jatkaa.

Kokkola oli Kivilahdelle mieluisa paikka, sillä lukuisat muistot sieltä ovat erittäin lämpimiä.

− Sieltä on kyllä paljon hyviä muistoja, mutta jos pitää valita yksi, se on varmasti Suomi-sarjan finaalit Jokipoikia vastaan. En ole ikinä ennen finaaleissa ollut, ja vaikka lopulta hävittiinkin, se on silti hyvä muisto.

Kivilahti kokee kehittyneensä Hermeksessä oloaikanaan eniten henkisellä puolella.

− Epäonnistumiset pystyi helpommin unohtamaan ja onnistumisista sai sitten taas virtaa. Eikä jäätynyt paikalleen, kun oli ratkaisun paikka, vaan osasi ottaa vastuun ja ratkaista.

− Seurasin jo alussa mielenkiinnolla sitä, kun Unitedia oltiin perustamassa. Olen syntynyt Espoossa ja aina halunnut päästä pelaamaan Espooseen edustuskiekkoa. Se oli suurin syy, miksi valitsin juuri Espoon ja Unitedin.

Hyökkääjä on viime aikoina ollut kovassa vireessä,  ja hän kantaakin joukkueensa kultakypärää.

− Kovan työnteon kautta tulos alkaa lopulta näkyä pisteiden muodossa, Kivilahti toteaa.

− Joukkueen alkukausi ei ole ollut hyvä, sen voi ihan rehellisesti sanoa. Pikkuhiljaa ollaan kuitenkin parannettu, ja mielestäni meillä on ihan oikea suunta.

Kivilahti asettaa joukkueen loppukauden tavoitteiksi muun muassa runkosarjassa neljän parhaan joukkoon sijoittumisen sekä pudotuspeleihin etenemisen. Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi hyökkääjä nostaa muun muassa seuraavat asiat:

− Haluan joka päivä kehittyä ihmisenä ja pelaajana, sekä pystyä paremmin auttamaan joukkuetta voittamaan ja pärjäämään. Kehittyä haluan vielä kokonaisvaltaisuudessa, puolustuspelaamisessa ja maalinteossa.

− Toivottavasti olen viiden vuoden päästä vielä tämän lajin parissa, toteaa Kivilahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle