Työn sankari Norja odottaa innolla kilpailua pelipaikasta

LIIGA / Haastattelu
Helsingin IFK:n ykkösmaalivahdiksi Juuso Riksmanin loukkaantumisen myötä kohonnut Mika Norja on omalta osaltaan ollut kääntämässä alkukauden rajusti alisuorittaneen joukkueen suuntaa. 26-vuotias maalivahti on kulkenut pitkän tien liigamaalivahdiksi. HIFK:n tuore maalivahtihankinta Dennis Endras muuttaa kuitenkin vääjäämättä nokkimisjärjestystä helsinkiläisten veräjällä.

Hallitsevan Suomen mestarin kausi alkoi yskien. Joukkueen viisikkopeli rakoili, eikä ehjän suorituksen tekeminen meinannut onnistua sitten millään. Moni odotti joukkueen sukeltavan lopullisesti syviin vesiin, kun tieto ykkösmaalivahti Juuso Riksmanin vakavasta loukkaantumisesta tuli julki. Toisin kävi. Lähtökohtaisesti vasta joukkueen kolmosvahdiksi suunniteltu Mika Norja on vastannut haasteeseen komeasti.

– Tämän takia olen pari vuotta tehnyt aika kovasti hommia, että tänne päästäisiin. Eihän se koskaan selvyys ole, että se tulee toteutumaan, mutta kyllä mä olen jaksanut siihen uskoa. Nyt on sitten näyttömahdollisuuksia tullut, ja pyritään käyttämään ne hyväksi, jotta niitä tulisi jatkossakin, Lohjalla syntynyt maalivahti totesi voittaisan HPK-ottelun jälkeen.

Valtakunnan haastavimmalla maalivahdintontilla on huomattavasti meritoituneempienkin maalivahtien tähti sammunut, mutta Norja on ollut pelistä toiseen kuin itse rauhallisuus.

– Veskarin homma on joka paikassa todella haastava, sillä virheet näkyvät heti valotaululla. Virheitä tulee jokaiselle, mutta ne pitää vaan nollata. En mä ole sitä sen enempää miettinyt.


Mika Norja on ollut HIFK:n voittoputken viimeinen lukko.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

”Hienoa, että saatiin Endras mukaan”

Norjan voittoisista otteista huolimatta ontäysin selvää, että helsinkiläisten tuore maalivahtivahvistus Dennis Endras on joukkueen lähtökohtainen ykkösmaalivahti. Norja haluaa nähdä uudistuneen kilpailutilanteen mielummin haasteena kuin uhkana.

– Saa nyt nähdä, miten kuviot tästä jatkuvat. Hienoa, että saatiin hyvä kaveri, joka varmasti on iso apu joukkueelle. Nyt meillä on taas kolme maalivahtia ja nyt vaan pitää jatkaa taistelua niistä peliminuuteista. Se on kuitenkin niin hieno paikka, että sen eteen kannattaa taistella, Norja linjasi viitaten HIFK:n ykköstorjujan pestiin.

HIFK matkaa kauden pisimmässä voittoputkessa, eikä Norjan panosta voi väheksyä. Hän on vartioinut helsinkiläisten maalinsuuta nyt neljässä ottelussa, joista hän voittanut kolme ja päästänyt vain viisi maalia. Maalivahdin silmin HIFK:n alkukauden taaperrus oli pienistä jutuista kiinni.

– Aika paljon on tullut henkilökohtaisia virheitä, mutta nyt eivät enää hetkauta ehkä niin paljon kuin alkukaudesta. Olemme tiivistäneet pakettia ja puolustetaan fiksusti koko joukkueella, niin kyllä se sieltä tulee. Onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle