Tuulolalta täysi kymppi pojalleen: "Ei kai iskä voi antaa vähempää"

LIIGA / Haastattelu
Joni ja Eetu Tuulola nostivat isänsä pelinumeron Rinkelinmäen kattoon.
Kuva © C More
KalPa jatkoi juhlajoukkueiden synkkää perinnettä voittamalla HPK:n Rinkelinmäellä.

Marko Tuulolan juhlaottelu päättyi, kuten juhlaottelut tuntuvat yleensä päättyvän. KalPa latisti juhlatunnelmaa jo avauserässä kahdella maalilla ja nappasi lopulta vierasvoiton.

− Se on sääli, että on sellainen musta ympyrä aina juhlajoukkueen päällä, Tuulola totesi.

"Pojat ehtivät liikkua niin, ettei iskä nähnyt"

Ensimmäinen erä oli vieraiden lähes suvereenia hallintaa, mutta toisessa erässä ote kääntyi kotijoukkueelle. Juhlakalulta irtosi ottelun jälkeen myös pientä analyysiä ottelusta.

− HPK aloitti hyvin, mutta KalPa otti pelin hallinnan. Toisessa erässä HPK tuli jälleen, mutta KalPalta pirun hyvä aikalisä.

− Patrick Davisilta loistava yksilösuoritus 3−1-maalissa, Tuulola kehaisi.

Ennen ottelua Tuulola piti puheen, jonka aikana hän herkistyi erityisesti perheen tuen merkityksestä puhuessaan. Perhe oli vahvasti läsnä seremoniassa, ja Tuulolan pojat Eetu ja Joni saivatkin kunnian olla nostamassa numeroa 36 Rinkelinmäen kattoon.

− En onneksi huomannut sitä, niin en ehtinyt liikuttua. Tiesin kyllä, että niin se tapahtuu. Pojat ehtivät liikkua niin, ettei iskä nähnyt.

Isä oli antanut nuoremmalle pojalleen Eetulle koulutehtäväksi kirjoittaa puheen juhlatilaisuutta varten. Arvosanaksi puheesta tuli paras mahdollinen, kahteen kertaan.

− Koulussa hän sai siitä kympin, niin ei kai iskä voi antaa vähempää, ylpeä Tuulola hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle