Tuuletuksia ja onnen kyyneleitä

MESTIS / Haastattelu
Heikkinen pelasi kolmannen kautensa Kouvolassa.
Kuva © Timo Savela
KooKoo otti maanantaina seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden voitoin 4-1. Viidennen finaaliottelun 4-0-lukemat eivät jättäneet selittelyille sijaa. KooKoo sai nostaa "poikaa" kohti hallin kattoa.

Tuoreen mestarijoukkueen laituri Timo-Pekka Heikkinen ei turhaan riemuansa peitellyt.

− Tuntuu erittäin hienolta. Joo-o...

− Tämän takia tätä pelataan, Heikkinen lisäsi hymyillen.

Jyväskyläläinen hyökkääjä on KooKoon osalta jo konkari. Kulut kausi oli Heikkisen kolmas, joten pienikokoinen laituri on käynyt katsojille enemmän kuin tutuksi. JYPin kasvatin mukaan kaudet KooKoossa ovat olleet eräänlainen kasvutarina.

− Joka vuosi olemme parantaneet sijoitustamme, joten oli hienoa saada lopulta se mestaruus, harvahampainen hyökkääjä myhäili.

Vaikka Jukurit tarjosivat finaalisarjassa tiukan vastuksen, olivat kouvolalaiset loppujen lopuksi parempia. Tästä esimerkkinä on KooKoon hyväksi kääntynyt maaliero 19-10. Heikkinen kertoo, että viimeistely ja liikenopeus olivat isoja paloja mestaruuden saavuttamisessa.

− Meillä oli enemmän liikettä. Jukureilla oli kuitenkin pitkät sarjat alla ja me hyödyimme siitä. Vastustaja oli matkustanut paljon.

− Pelasimme fiksusti. Se huokui tänäänkin, sillä Jukureilla loppui bensa. Olimme liikkeessä paljon enemmän edellä, pystyimme hallitsemaan peliä sitä kautta. Viimeistely oli meillä loppupeleissä aika hyvä, onnikin oli puolellamme, Heikkinen analysoi hymyillen.

Entäs ensi kausi, jatkaako tuttu soturi KooKoon paidassa?

− Siitä ei ole vielä mitään tietoa.

KooKoo sai lähteä Kouvolan yöhön julistamaan ensimmäistä mestaruuttaan juhlittuaan kannattajien kanssa kaukalossa riehakkaasti. Heikkisen mukaan mestaruusjuhlia vietetään tunteella, eikä syömistä ole syytä unohtaa.

− Lähdemme porukalla syömään. Otamme ilon irti tästä mestaruudesta, päätti Heikkinen onnen kyynel silmäkulmassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle