Kärki pääsi arkiseen työhön mukaan maajoukkuetauolla.

Kirsi Teiskonlahti

Tutut taustajoukot helpottamassa Kärjen paluuta

Kovaa vauhtia ja kamppailupelaamista, niistä koostui Jarno Kärjen ensimmäinen jääharjoitus Ässiin paluun jälkeen. Pukukopin uusittu sisustuskaan ei jäänyt huomaamatta.

Ässät ei jättänyt huomioimatta Jarno Kärjen syksyn alkua Tapparan riveissä. Porilaisseurassa oltiin kartalla heidän oman kasvattinsa vaiheista. Kun seuranvaihdos tuli ajankohtaiseksi, ei kummallakaan osapuolella ollut vaikeuksia löytää toisiaan.

Kärki on kulkenut Ässien junioripolun läpi, ja paluuta kotimaisemiin helpotti vanhojen tuttujen määrä nykyjoukkueessakin. Pelaajistossa on enemmän viime kaudelta jatkaneita kuin muualta tulleita, ja oma merkityksensä on myös tutulla valmennusryhmällä.

− Kyllä se helpotti aika paljon tänne paluuta, kun osan kanssa on tunnettu jo vuosikausia. Esimerkiksi kun illalla kävin tuomassa varusteeni hallille, oli Petteri Niittynen vielä täällä. Siinä pystyi juttelemaan kaikista mahdollisista asioista vaivatta, toteaa Kärki.

Ensimmäiset jääharjoitukset olivat kuin jatkumoa viime kaudelle. Päävalmentaja Jyrki Ahon johdolla joukkueen keskeiset teemat olivat hyvin esillä viikon maaottelutauon kunniaksi.

− Hyvä olo jäi treeneistä, vaikka vauhti oli kovaa ja kamppailua paljon. Päällimmäisenä tunteena väsyttää, mutta mukava oli taas tehdä hommia Ässissä. Oma tavoitteeni on tuoda lisää tehoja jo valmiiksi laadukkaaseen hyökkäykseen, kertaa Kärki.

− Uskon, että Kärki pystyy tuomaan tasapainoisuutta kentällisiin. On hyvä, että joukkueessa on hyökkääjiä, jotka pystyvät pelaamaan niin keskellä kuin laidassakin. Toivottavasti nyt on riittävästi keskellä pelaavia, vaikka tulisi loukkaantumisiakin, miettii Aho.

Siitä, kun Kärki Porista lähti keväällä, ovat jotkut asiat muuttuneet. Pukukopin sisustus on mennyt hieman uusiksi, eikä tämä jäänyt Kärjeltä havaitsematta.

− Aamupalaverissa välillä katsoin niitä seinällä olevia tauluja ja mietin, miten hieno historia Ässillä on. Paljon komeampi koppi on nyt, kun seinät eivät ole tyhjinä. Pari vuotta sitten jo tällaisesta oli puhetta, joten eivät taulut yllätyksenä tulleet.

Oman mielenkiintonsa 23-vuotiaan porilaisen syksyyn antaa 28. marraskuuta Hakametsässä pelattava Tappara-ottelu. Kun Tappara vieraili Porissa, ilta oli sekä yleisölle että pelaajalle merkityksellinen.

− Siellä on paljon nuoria pelaajia, joiden kanssa oli tosi mukava viettää aikaa yhdessä. Ainahan sitä haluaa näyttää osaamistaan, mutta ei tätä voi verrata siihen, kun ensimmäisen kerran pelasin Porissa vieraspaidassa, kiteyttää Kärki.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kärjelle kahden vuoden jatkosopimus

LIIGA | 12.1.2018 12:10
23-vuotias hyökkääjä Jarno Kärki pelaa jatkosopimuksensa myötä Ässissä vielä tulevat kaksi kautta. lue lisää

Porilaishyökkääjät vertailussa: Kärki tehoili, Ojamäki näkymätön

LIIGA | 28.11.2017 22:02
Jarno Kärki ja Niko Ojamäki siirtyivät täksi kaudeksi Ässistä Tapparan riveihin. Porilaishyökkääjien peli ei kuitenkaan ole Tampereella sujunut, ja Kärki palasikin jo kotikaupunkiinsa. Tiistain kohtaamisessa Jatkoaika otti kaksikon tarkkaan seurantaan. lue lisää

SK: Jarno Kärki palaa takaisin Ässiin

LIIGA | 7.11.2017 10:19
Vaikea alkukausi tuotti Jarno Kärjelle sopimuksen purun. Satakunnan Kansa uutisoi paluun tapahtuvan tuttuihin maisemiin. lue lisää

Jarno Kärki nautti paluuottelussaan porilaisyleisön viileästä vastaanotosta

LIIGA | 19.9.2017 22:17
Ässät ja Tappara väänsivät tiistaina Porissa pitkään aina voittomaalikilpailun kautta. Porilaisen yleisön eteen palannut ässäkasvatti Jarno Kärki nautti illasta, vaikka yleisöltä viiltävää huutelua tulikin. lue lisää

Kärki: Olisi pitänyt pystyä auttamaan joukkuetta enemmän

LIIGA | 18.3.2017 21:31
Jarno Kärki oli kauden päättäneen pudotuspeliottelun jälkeen hiljaista miestä. Tekemättä jääneet maalit kaiversivat hyökkäjään mieltä tappion hetkellä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jarno Kärki

Ässät #7 L lh
s. 1994 Pori
192CM / 96KG
SOPIMUS: 2020