Tuttu tie Kajaanista Raumalle

LIIGA / Haastattelu
Lukkoon palannut Aki Kangasmäki ohjasi joukkueelleen johtomaalin ja nautti tunnelmasta perjantain vierasottelussa Ässiä vastaan.
Rauman Lukko vahvistui kotikylässään tutuksi tulleella Aki Kangasmäellä juuri ennen vuoden vaihdetta. Toisen pelinsä Liigaa kuluvalla kaudella pelannut Kangasmäki pääsi maalin makuun heti paikalliskamppailussa. Ässäpelien tunnelmaa Lukko-laituri ei ole unohtanut.

Raumalta maailmalle lähtenyt laiturijässikkä Aki Kangasmäki palasi kasvattajaseuraansa kolmen vuoden tauon jälkeen. Mestiksessä alkukauden kiekkoillut voimahyökkääjä haki kauden ensimmäisessä Liiga-ottelussaan hieman paikkaansa, mutta Ässiä vastaan perjantaina pääsi jo maalin makuun. Kangasmäki sai ohjattua kiekon ohi Andreas Bernardin ottelun avauserässä.

− Juuri ennen maalia oli täysin samanlainen tilanne, mutta onneksi seurasi toinen paikka ja sain ohjattua kiekon maaliin. Hyvältähän se tuntui. Ollaan tällä kaudella hävitty kaikki pelit Ässille, niin tästä pelistä odotin tiukkaa. Onneksi Aaron Gagnon sai tehtyä maalin ja Jakub Stepanek torjuttua voittomaalikisassa, Kangasmäki kertoi.

Kangasmäki ei ollut unohtanut paikallispelien tunnelmaa. Pelin loputtua Lukko-hyökkääjä fiilisteli voittoa paikalle saapuneen raumalaisyleisön kanssa. Kangasmäki vertasi Mestis- pelien ja paikalliskamppailujen tunnelmaa, ja eroja löytyi.

− Kyllä muutaman vuoden tauon jälkeen tuntui taas paikallispeli hyvältä. On tässä joku ero siihen, että pelattaisiin keskiviikkona Iisalmessa Mestistä. Raumam Boikkatten kanssa tuulettaminen tuntui todella hyvältä siihen nähden, ettei kesällä ollut edes sopimusta mihinkään, Kangasmäki mietti.

Kangasmäki tuli Raumalle takaisin ottelukohtaisella sopimuksella. Lukon yhteistyöseurassa KeuPa HT:ssä vakuuttavaa jälkeä tehnyt laituri sai nyt näytön paikan, ja aikoo pysyä niin pitkään mukana kuin mahdollista. Liigaan Kangasmäki palasi treenitauon jälkeen.

− En oikein itsekään tiedä, millainen sopimus minulla on, mutta roikun mukana siihen asti, että potkitaan pois. KeuPan ja Lukon välissä oli kymmenen päivän treenitauko, joten oli hieman hankalaa päästä heti rytmiin kiinni. Tulin silti kuuden pelin maaliputkessa Raumalle ja odotin, että reppu olisi heilunut jo Pelicansia vastaan, Lukko-laituri naurahti.

Kangasmäen tullessa Lukkoon oli joukkue Liigan peränpitäjä. Hokissa kautensa aloittanut Kangasmäki ei huomannut joukkueessa mitään erityistä jännitystä tai hermostuneisuutta.

− Ei Lukosta huomannut, että se olisi sarjajumbo. Ihan samanlaista kuin muuallakin, ei mitään jännitystä tai muita kipuja. Normaalia juttelua ja puhumista, niin kuin kuuluukin olla, Kangasmäki totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle