TUTOssa parantunut ilmapiiri Elomon astuttua ruoriin: ”Pelotti tehdä virheitä”

MESTIS / Haastattelu
Jasper Lindstenin kasvoille palasi hymy muutaman tukkoisemman viikon jälkeen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TUTO nappasi voiton ensimmäisessä ottelussaan uuden päävalmentajan Miika Elomon alaisuudessa, kun LeKi kaatui Kupittaalla 2–1. TUTOn kultakypärä Jasper Lindsten iloitsi voiton lisäksi siitä, että joukkueessa on aiempaa parempi henki.

TUTOn paras pistemies Jasper Lindsten oli yhtä hymyä voittoon päättyneen LeKi-ottelun jälkeen.

− Oli tosi iso asia, kun uuden valmentajan kanssa aloittaa voitolla. Uusi alku, fresh start, Lindsten iloitsi.

Ismo Lehkonen lähti TUTOn päävalmentajan paikalta kaksi päivää ennen LeKi-ottelua. Sitä ennen TUTO oli kärsinyt neljä peräkkäistä tappiota.

− Viime pelit oli tukkoista ja yksin yrittämistä, mutta nyt uskon asioiden muuttuvan. Tänään oli energinen ja jalkava joukkue. Tosi positiivinen ilmapiiri. Hemmetin kiva pelata tällä hetkellä, Lindsten hymyili.

Vielä viikko sitten ilmapiiri joukkueen kopissa oli hyvin toisenlainen.

− Siellä neuvottiin toisia pelaajia vähän liikaa. Pelotti tehdä virheitä. Nyt on ihan erilaista, virheitä saa tulla, eikä niistä tulla heti sanomaan.

Suurin muutos henkisellä puolella

Uusi päävalmentaja Miika Elomo tapasi uuden joukkueensa ensimmäistä kertaa vasta vuorokausi ennen ensimmäistä otteluaan TUTO-peräsimessä.

− Hän on ottanut hyvin joukkueen, on kertonut omat ajatukset joukkueesta ja pari pelillistä asiaa, jotka hän näki, että olisi parempi tehdä toisin. Pystymme kääntämään nopeammin kuin ollaan aiemmin käännetty, ja annetaan painetta, eikä pyöritä omissa, Lindsten kuvailee.

Tärkein tekijä mahdollisiin otteiden parantumisiin ei kuitenkaan liity pelillisiin asioihin.

− Henki on tällä hetkellä paljon parempi, se oli suurin muutos.

Elomo oli Lindstenille tuttu mies jo ennen TUTO-koppiin astelemista, sillä turkulaiskäskijä oli 21-vuotiaan hyökkääjän valmentajana niin TPS:n liigajoukkueessa kuin A-junioreissakin.

− Ihan positiiviset ajatukset oli, kun kuulin uuden valmentajan nimen. Hyvä koutsi, ei ole pahaa sanottavaa.

− Nyt lähdetään peli kerrallaan mestaruutta kohti. Meillä on kovia nimiä, ja nyt kun saatiin tuollainen koutsi, niin varmasti ollaan pudotuspeleissä kärkikahinoissa, Lindsten päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle