Turkulaisen lento vaihtui pamauksesta mollista duuriin - "Jokinen antoi pienen pusun"

LIIGA / Haastattelu
Jerry Turkulainen onnistui KalPaa vastaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin ja KalPan välinen ottelu oli erittäin rikkonainen. JYPin hyökkääjä Jerry Turkulainen ihmetteli Jatkoaika.comin haastattelussa jäähyjen määrää, ja kiitteli KalPan Tommi Jokista hyvästä herätyksestä.

JYPin ja KalPan välinen ottelu näytti etenkin toisessa erässä siltä, että homma saattaa karata tuomareilta käsistä. Erään mahtui ulosajo ja paljon puhuttaneita tuomioita. JYPin hyökkääjä Jerry Turkulainen oli pelin jälkeen ihmeissään ottelun kulusta.

− Todella harvinainen peli. En ole koskaan pelannut tällaisessa pelissä missä tulee näin paljon jäähyjä. Se omalta osaltaan rikkoo omaa pelaamista. 

Tuomarityöskentely oli tikun nokassa, sillä etenkin Joonas Nättisen ulosajo nosti hallin desibelit korkeammalle kuin pitkään aikaan on kuultu. Turkulainen ei kuitenkaan lähtenyt ruotimaan tuomareiden onnistumista sen kummemmin.

− Jokaisella on varmasti oma mielipide jäähyistä. Jotkut olivat sellaisia, että saattoi näyttää pahalta, mutta ei ollut niin paha. Vitosesta en ole varma, että oliko se päähän vai ei. Sen näkee videolta.

Turkulaisen ja koko JYPin ryhmän hyökkäyspelaaminen oli hieman tuskaista, toki alivoimillakin oli oma osansa asiassa. Käännekohta nähtiin kolmannen erän alussa, kun JYPin Jaakko Jokinen törmäsi Turkulaiseen, joka turhautui tilanteesta ja paiskoi mailaansa.

Tämän jälkeen Turkulainen viimeisteli vastahyökkäyksestä Antti Suomelan syötöstä joukkueensa kolmannen maalin ja lento jäällä oli aivan eri luokkaa kuin ennen taklausta.

− Totta kai onnistumiset pelin sisällä vaikuttaa mentaalisesti. Jokinen antoi pienen pusun, ja se saattoi herättää meikäläistä viimeiseen erään. Sain sen jälkeen pari hyvää vaihtoa ja siihen päälle vielä onnistumisen. Tuntuu hyvältä, Turkulainen virnisti.

Itse ottelu päättyi JYPin voittoon loppulukemin 3−0. Kotijoukkue puolusti keskustaa erinomaisesti, ja erikoistilannepelaaminen oli alivoiman osalta hyvällä tasolla.

− Otettiin aivan liikaa jäähyjä. Saatiin kuitenkin kasattua itsemme ja selvitettyä alivoimat ja muut sekoilut, totesi Turkulainen.

Voitto oli myös henkisesti merkittävä jyväskyläläisille, sillä KalPa oli ennen lauantaita voittanut kaikki kauden neljä keskinäistä kohtaamista.

−  Meillä on ollut vaikeaa KalPaa vastaan, heidän pelityyli sotkee meidän omaa tekemistä. Tänään pidettiin hyvin oma pää puhtaana ja onnistuttiin maalinteossa. Alivoima toimi hyvin ja maalivahtipelaaminen oli loistavaa, kehui Turkulainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle