Turkulaisella unohtumaton debyytti: "Se meni vähän niin kuin nappiin!"

LIIGA / Haastattelu
Ottelun jälkeen oli miehen helppo hymyillä.
JYP voitti kotonaan värikkäiden vaiheiden jälkeen SaiPan luvuin 5-2. Ottelussa nähtiin uusi liigatulokas, kun JYPin Jerry Turkulainen debytoi hurrikaanipaidassa. Turkulainen pelasikin miehen lailla ottelun alun tunnustelun jälkeen ja oli taiston päätyttyä yksi joukkueensa sankareista.

JYP otti kauden toisen voittonsa SaiPan kustannuksella. Otteluun mahtui kaksi ulosajoa ja kolme loukkaantumista. Janne Tavi teki 1+2 ja Jani Tuppurainen 2+1 tehot, mutta näiden hienojen suoritusten lisäksi jyväskyläläisyleisö näki hienon Jerry Turkulaisen debyytin.

− Hienoa, että mahduin mukaan pelaamaan.

− Todella hyvältä maistui Liigan meno, pääsi isojen miesten peleihin, niin on se hieno fiilis, Turkulainen kertoi ottelun jälkeen.

Väkkärämäinen hyökkääjä aloitti ottelun tunnustellen ja hieman jopa varoen. Pelaajasta näki, että jännitystä oli vähän päällä. Toisessä erässä Turkulainen alkoi kuitenkin pelaamaan paremmin ja paremmin vaihto vaihdolta. Häneltä tuli peliä edistäviä syöttöjä, hän pysyi rohkeasti kiekossa kiinni, vaikka isompia kavereita tuli iholle ja nähtiin häneltä toisen erän puolivälissä kunnon taklaus, jossa SaiPan pelaaja meni katolleen.

− Toisessa erässä aloin saamaan itseluottamusta kuntoon ja sen jälkeen pystyin pelaamaan kunnolla, Turkulainen mietti.

Ottelusta muodostui lopulta nuorelle pelaajanalulle tosi ikimuistoinen, kun Turkulainen teki voittomaalin ylivoimalla. Turkulainen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan takatolpalla, lapa jäässä. Nuori miehen alku oli aiheesta hymy huulilla ottelun jälkeen.

− Huikeat fiilikset maalista.

− Siinä pääsin hyvään avopaikkaan ja ei tarvinnut kuin nostaa kiekko patjan yli, Turkulainen kuvaili maaliaan.

Mestis hyvä porras

Turkulainen on alkujaan Mikkelistä kotoisin. Jukureista hän siirtyi JYPiin C-juniori-ikäisenä. Sieltä hän on porras kerrallaan noussut kohti liigarinkiä.

− Siirryin tänne kiekon perässä, kun pyydettiin pelaamaan, joten ei muuta kuin kamat kasaan ja tänne päin, Turkulainen kertoili siirron taustoista.

− En ole yhtään katunut, että tänne on tultu.

Turkulainen on aloittanut kautensa JYP-Akatemian riveissä Mestiksen puolella. Akatemia on ollut vuosien varrella hyvä pelaajahautomo JYPille ja sieltä onkin noussut liigarinkiin pelaajia hyvällä tahdilla. Turkulainen on sitä mieltä, että tällainen asetelma toimii pelaajien kannalta.

− Se on hyvä steppi täällä Jyväskylässä, että ei tule tosi kovaa sitten päin aikuisten pelit.

− Siellä on hyvä päästä ensin maistelemaan miesten pelejä, Turkulainen jatkoi.

Mestiksen ja Liigan välillä pelillisesti on tunnetusti eroja. Liigassa mennään kovempaa, peli on fyysisempää ja taktisesti tarkempaa. Turkulainen oli samoilla linjoilla.

− Kyllä se vauhti kova on, että kyllä siinä kovaa mennään ja fyysisesti mennään eli saa olla ihan tikissä.

− Vauhti tietenkin ja fiksuus eli taktinen pelaaminen on vähän taktisempaa ja fyysisyys, pohti Turkulainen Liigan eroja Mestikseen.

Ottelu vei energiat

Kaiken kaikkiaan Turkulaisen debyytti oli mahtava. Ihan joka pelaaja ei tee debyytissään voittomaalia.

− Se meni vähän niin kuin nappiin, Turkulainen muotoili.

Ensimmäisen ottelun ja maalin takia moni varmaan lähtisi juhlimaan kavereiden kanssa, mutta Turkulainen on toista maata. Ottelun onnellinen sankari menee lepo edellä.

− Väsyttää niin paljon, että menen vain nukkumaan, Turkulainen päätti.