Tuppurainen JYPin kolmansien erien sulamisista: "Ei se sattumaa ole"

LIIGA / Haastattelu
Jani Tuppurainen oli mietteliään oloinen ottelun jälkeen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Keskiviiikko-iltana Hippoksella nähtiin värikäs ottelu JYPin ja Sportin välillä. JYP meni toisen erän alussa jo 3-0- johtoon, mutta suli jälleen kolmannessa erässä. Sport tuli rinnalle ja teki voittomaalin jatkoajalla. Jatkoaika kävi kyselemässä Jani Tuppuraiselta mietteistä ottelusta ja kolmannesta erästä.

JYP tuli otteluun erittäin hyvin valmistautuneena. Hurrikaanilauma karvasi korkealta ja oli koko ajan Sport- pelaajien iholla. Pelaajien otteista näki, että halu voittaa oli kova. Jani Tuppurainen oli ottelun jälkeen samoilla linjoilla.

− Lähdimme hakemaan vahvaa alkua otteluun ja ehjää 60-minuuttista.

JYP meni nopeasti ensimmäisessä erässä 2-0- johtoon ja jo toisen erän alussa hurrikaanilauma oli kolmen maalin karkumatkalla. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä jyväskyläläisjoukkueen kannalta.

− Kaksi erää ihan hemmetin hyvää peliä meiltä. Joukkue taisteli ja paiski hommia yhdessä, Tuppurainen kehui.

Kolmannessa erässä JYPin taivas synkkeni. Sport tuli ylivoimalla kahden maalin päähän Markus Nenosen toimesta ja pari minuuttia myöhemmin Tuomas Vänttinen toi Sportin jo maalin päähän. Vierasjoukkue tuli tasoihin Ville Viitaluoman iskettyä maalin. Jatkoajalla Joel Kiviranta ratkaisi voiton Sportille.

− Kolmannessa erässä vähän liian helppoja maaleja tuli omaan päähän. Ei se yrityksestäkään ollut kiinni. Vastustaja saa maaleista energiaa ja laittaa kaiken peliin, Tuppurainen kommentoi.

− Vaihtoaitiossa kaikki oli siinä mukana, että keskitytään vain seuraavaan vaihtoon. Kukaan ei ruvennut jäpittämään vastustajan maalien jälkeen.

JYPille on tällä kaudella käynyt monta kertaa siten, että vastustaja on tullut tasoihin ja ohi. Usein tämä on tapahtunut viimeisessä erässä. Syitä siihen on yritetty joukkueen sisällä löytää ja asiasta on puhuttu. Sattumaa se ei voi enää olla.

− Ei se sattumaa ole. Vaikea siihen mitään yksittäistä selitystä on löytää, Tuppurainen kertoo.

− Varmaan sellaista tylyyttä kaivataan maalinedustoille ja koko viisikon pelaamiseen.

" Ei apinaa ole ollut selässä"

Tuppuraisen oma pelaaminen on myös ollut hieman vuoristorataa. Lokakuussa mies oli hienossa lennossa, saalistaen kymmeneen otteluun 12 pistettä. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa ja ennen illan ottelua, kokenut hyökkääjä ei ollut tehnyt maalin maalia kymmeneen otteluun. Tänään mies sai osuman tehtyä.

− Ainahan maalien tekeminen tuntuu hyvältä ja ei apinaa ole ollut selässä. En ole omia maaleja miettinyt. Tietenkin, jos pystyy omilla maaleilla auttamaan joukkuetta voittoon, se olisi hieno juttu, Tuppurainen kommentoi.

− Joukkueen menestys on kuitenkin tärkeämpi juttu. Ketjukaverit on tehnyt niin hienosti maaleja, niin ei siinä tilanteessa tarvitse omia maaleja miettiä.

JYPin alkukausi on ollut vaihteleva. Hurrikaanilauma on useimmissa otteluissa pelannut kaksi erää hyvää jääkiekkoa, mutta viimeistään kolmannessa erässä sulaminen on tapahtunut. Otteluiden sisällä otteet ovat ailahdelleet yllättävän paljon. Tuppurainen myöntää asian.

− Otteluiden sisällä on vähän ollut vuoristorataa. Ihan hyvin ollaan joka pelissä päästy peliin mukaan ja ollaan hyvin valmistauduttu joka peliin. Valmistautumisesta se ei ole ollut missään vaiheessa kiinni.

− Jotain pieniä juttuja pitää vielä parantaa jokaisen yksittäisen pelaajan, Tuppurainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle