Tuplamestari Pennanen riemuitsi kullasta: "Olimme joka osa-alueella hiukan edellä"

MESTIS / Haastattelu
Pennasella on ollut tällä kaudella syytä hymyyn.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Vaikka Jukurit vei finaalisarjan voitoin 4-0, olivat varsinkin sarjan Kajaanissa pelatut pelit todella tasaista puurtamista. Ratkaiseva neljäs finaali venyi viime keväänä samojen joukkueiden tahkoaman, Suomen ennätysmittoja rikkoneen välierän tapaan pitkälle jatkoerään.

− Kokonaisuudessaan, kyllä me pelasimme pikkuisen kypsemmin, ja pelaajat olivat pikkuisen kypsempiä. Olimme joka osa-alueella hiukan edellä, emme paljoa, mutta vähän. Siksi voitimme tämän, arvioi jukurivalmentaja Antti Pennanen joukkueensa juuri päättynyttä finaalisarjaa.

Jukurien koko kausi oli menestystarina. Pienen alkukankeuden jälkeen mikkeliläiset saivat junansa käyntiin, eikä se pysähtynyt koko loppu kaudella.

20 pisteen marginalilla toiseksi tulleeseen Hokkiin tulleen runkosarjan voitoksi myös pudotuspelit päättyivät kultajuhliin, vaikka puolivälieräsarjassa K-Vantaata vastaan joukkue joutuikin yllättäen takomaan täydet seitsemän peliä.

− Hyvät pelaajat ovat ensimmäinen asia. Alkukaudesta meillä oli hankaluuksia joukkueeksi kasvamisen kanssa. Hävisimme pelejä, mutta se teki meille hyvää, vahvistuimme siitä paljon, Pennanen pohdiskeli syitä joukkueensa hurjalle dominoinnille.

− Mitä pidemmälle kevät meni, sitä paremmin opimme puolustamaan entistä laadukkaammin. Joukkueessa on paljon hyökkäyspeliosaamista, niin saadaksemme heidät puolustamaan yhtenäisesti joukkueena laadukkaasti teimme paljon töitä, löysi valmentaja myös joukkueensa kauden aikana kokemia kasvutarinoita.

Pudotuspeleissä ratkaisuasemaan nousevat usein juokkueiden niin sanotut "santapaperiosastot", ja kävi myös Mikkelissä. Jo runkosarjassa tasaisen vahvaa jälkeä tehneiden kärkipelaajienkaan taso ei nuukahtanut ratkaisupeleissä, mutta Pennanen tahtoi jakaa kiitosta myös joukkueensa työmyyrille.

− Tietenkin nämä (pudotuspelien arvokkaimpana palkittu) Teemu Suhoset, ja tuloksentekijät, Oula Palvet ja Roope Rannat ja muut. Totta kai maalivahdit. Tahdon tässä kuitenkin tuoda esiin tuon taustan, esimerkiksi Nöyräsen Pentti ja Kosken Eetu pelasivat todella hyvän pudotuspelikevään kokonaisuutena, jukurivalmentaja päätti, ennenkuin suuntasi huudattamaan kannattajia kultamitali kaulassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle