Tuoreet Leijonat Jalosen suosiossa: "Niitä peluutetaan, jotka ovat kuumia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonat kaatoi Norjan helposti.
Kuva © samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kari Jalonen oli todella tyytyväinen Leijonien esityksiin Norja-voiton jälkeen.

Maanantain voitto Norjasta sai päävalmentaja Kari Jalosen tyytyväiseksi, ja mies jakelikin "isoa kättä" pelaajien suuntaan. Peräkkäiset pelipäivät eivät ole helppo juttu.

− Pelaajat tekivät valmistautumisen todella hyvin, Jalonen kiitteli.

Leijonilla on takanaan kolme MM-ottelua, joista on tarttunut matkaan kaksi voittoa. Venäjän kärsimä tappio Yhdysvalloille ei ollut Jaloselle yllätys.

− Kyllähän se Yhdysvallat oli meitäkin vastaan niin kova, etten ihmettele heidän voittokulkuaan.

Sen sijaan Jalonen on positiivisesti yllättynyt nuorten pelaajiensa suurista rooleista, mutta osaltaan se on myös hyvän suunnittelun tulosta. Jalonen ja Jere Lehtinen ovat maalailleet ison kuvan, jonka mukaan vain kokeneista pelaajista ei synny toimivaa joukkuetta.

− Kyllähän esimerkiksi Joonas Kemppainen on ison ruutunsa ansainnut. Niitä peluutetaan, jotka ovat kuumia, Jalonen tiivisti.

Leijonat onnistui kolmesti ylivoimalla. Siitä Jalonen kiitteli ylivoimakuvioista koko kauden vastannutta Ville Peltosta.

Leijonat pitää tiistaina vapaapäivän, eikä harjoittele. Suunnitelmissa on mahdollisesti matka Auschwitzin keskitysleirille, joka sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Ostravasta. Takaisin jäälle palataan keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle