Tuore Pelicans-vahvistus Tanskan tappiosta: "Bensa loppui"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yksi piste oli Tanskalle karvas tappio.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tanskan ensimmäisen erän kaksi ylivoimamaalia ei riittänyt kuin yhteen pisteeseen. Sveitsin kolmannen erän painostus tuotti tulosta ja lopulta lisäajan maali toi sille kaksi tärkeää pistettä. Morten Poulsen kertoi myös tulevan kauden Pelicans-sopimuksesta.

− On itsestään selvää, että tämä tulos oli meille pettymys, koska emme onnistuneet saamaan enempää kuin yhden pisteen. Ottelun alku oli meiltä lupaava ja emme odottaneet mitään muuta kuin kolmea pistettä tästä pelistä.

Turnauksessa takaiskuista kärsinyt Sveitsi tiedettiin ärsytettynä vaaralliseksi joukkueeksi.

− Me tiesimme, että Sveitsi aikoo tulla lujaa päälle alusta alkaen . Meillä tuntui kolmannessa erässä bensa loppuvan koneesta, koska osa pelaajista otti todella paljon vastuuta. Varsinkin Jannik Hansen ykkösketjun keskellä teki todella paljon töitä ja loppua kohti Sveitsin painostus alkoi näkyä meissä.

Lisäajat ja voittomaalikilpailut ovat tulleet turnauksessa tutuiksi ja se kertoo omaa tarinaa joukkueiden tasaisuudesta.

− Tässä turnauksessa on tullut paljon lisäaikamaaleja ja se kertoo ainoastaan siitä, miten tasaväkisiä joukkueet ovat ja kuinka kovaa täällä pitää pelata pärjätäkseen.

− Hyvänä päivänä mikä tahansa joukkue voi voittaa. Seuraavana meille tulee vastaan Venäjä ja meidän pitää olla alussa entistä terävämpiä. Täällä pitää poimia pisteet ihan jokaisesta paikasta, josta ne ovat saatavilla. Tämä on todella tasainen lohko tänä vuonna.

Poulsen siirtyy pelaamaan Liigaa ensi kaudella Pelicansin väreihin ja odotukset ovat korkealla.

− Sain sen asian kuntoon juuri turnauksen alla ja olen todella innoissani Suomeen tulosta. Tämä on minulle mahtava mahdollisuus nähdä Liiga ja olen kuullut paljon hyvää Suomesta ja minkälaista siellä on pelata jääkiekkoa.

Poulsen ja Stefan Lassen ovat molemmat syntyjään Herningistä, joten joukkueessa on tuttu kasvo odottamassa.

− Lassen on todella hyvä ystäväni. Olemme kasvaneet samassa maassa ja samassa kaupungissa. Hän on kertonut paljon hyvää Pelicansista ja on sitä mieltä, että minä sovin hyvin joukkueeseen. Tietysti on helpompaa aloittaa, kun on tuttu pelaaja valmiiksi joukkueessa. Se on mahtava mahdollisuus ja odotan sitä kovasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle