Tuomas Tarkki: "Hienoa voittaa mitali"

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Tarkki oli voittajajoukkueen viimeinen lukko.
Lukon ja JYPin välinen pronssiottelu oli lopulta vähämaalinen koitos, kuten etukäteen oli aavisteltavissa. Pronssimitalit menivät oikeaan osoitteeseen ja yksi vierasjoukkueen onnistujista oli maalivahti Tuomas Tarkki.

Lukko ja JYP taistelivat tiukassa kamppailussa pronssimitalien kohtalosta. Läpi ottelun aktiivista luistelua erittäin vierasjoukkue otti lopulta voiton joukkueen tehdessä alivoimamaalin päätöserän loppupuoliskolla.

Vierasjoukkue loi ottelussa kotijoukkuetta enemmän hyviä maalintekopaikkoja, mutta maalivahdit pitivät maalimäärät alhaisina.

Raumalaissyntyinen Tuomas Tarkki oli JYP-maalilla torjuntavuorossa, ja onnistuikin yhtä vailla joka kerta torjumaan Lukon lähentelyt. Maalivahti olikin tyytyväinen illan antiin.

− Puolustimme aika tiiviisti, ja onnistuimme pitämään Lukko pois hyviltä tekopaikoilta. Lisäksi Lukko ei saanut hakemiaan vastahyökkäyksiä oikeastaan ollenkaan, maalivahti summasi illan koitosta.

Lukko on pelitavallisesti erilainen, mitä pohjoisen ylpeys Kärpät. Asian oli huomioinut myös Tarkki.

− Aika paljon erilainen peli, mihin totuttiin Kärpät-sarjassa. Onneksi saatiin tehtyä tarvittavat maalit, vaikka Lukko pääsikin karkumatkalle.

Ottelu oli JYPin kanadalaissentteri Eric Perrinille viimeinen jyväskyläläisseurassa. Ilta oli näin tunteikas monessa mielessä. Tässäkin ottelussa Perrin oli mies paikallaan uurastaen ahkerasti JYPin voiton eteen.

− Ei nyt niin voi sanoa, että tätä voittoa haettiin nimenomaan hänelle. Jokainen pelaaja haluaa voittaa sen mitalin ja päättää kautensa iloisiin tunnelmiin, Tarkki mietiskeli.

Kanadalainen on siitä poikkeuksellinen pelaaja, että hän on toiminut myös kapteenin vaativassa roolissa.

− Paras kapteeni mitä meikäläisen uralla on koskaan ollut. Kopissa erinomainen johtaja ja pitää myös joukkueestaan huolta kaukalon ulkopuolella. Ihmiset eivät ole samanlaisia, ja toisille se kapteenin rooli vaan sopii paremmin kuin toisille. Perrinille se sopii loistavasti.

Lukko ja JYP ovat olleet vakiokasvoja SM-liigan välieräotteluissa viime vuosina. Näin myös keskinäisiä kohtaamisia on takana useampia lähihistoriassa.

− Onhan se selvää, että molemmissa seuroissa on tehty oikeita ja hyviä asioita jo vuosia. Ei Suomessa sentään niin vaan välieriin pääse, maalivahti kehui illan joukkueita.

Pronssiottelun tarpeellisuudesta käydään aina keskustelua. Suurista kiekkomaista ainoastaan Suomessa tapa on käytössä.

− Kyllä tykkään pelata myös pronssipelissä. Hävityn välieräsarjan jälkeen ajatukset ovat tietysti jossain muualla kuin siinä pronssiottelussa. Mutta kun tämän pelin onnistuu voittamaan, niin sitä arvostaa sen jälkeen kummasti, Tarkki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle