Tuomas Pihlman nauratti välillä toimittajia.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Tuomas Pihlman uransa kohokohdista: "Olen tehnyt yhden maalin ilman kypärää!"

Tuomas Pihlman pelasi viime viikon lauantaina Tampereella 600. Liiga-ottelunsa. Miehen uralle on mahtunut mestaruuksia, loukkaantumisia ja Pohjois-Amerikan reissua. Jatkoaika kävi JYP-Jukurit-ottelun jälkeen kysymässä miehen mietteitä illan ottelusta ja urasta.

Kyseinen ottelu päättyi kotijoukkueen kannalta iloisissa merkeissä, kun hurrikaanipaidat tulivat kolmannessa erässä tasoihin ja menivät ohi. Illan kamppailu päättyi lopulta JYPin 3-1-voittoon.

− Erittäin tärkeä voitto meille, koska meillä on ollut vähän nihkeätä oman pelimme kanssa, Tuomas Pihlman kommentoi.

− Tänään meiltä oli ehjä 60-minuuttinen kotiyleisön edessä, joten pitää olla erittäin tyytyväinen.

Kohokohtia ja pettymyksiä

33-vuotias voimahyökkääjä on pelannut pitkän ja hienon uran tähän asti. Pihlman on voittanut JYPin ja Ässien paidassa yhteensä kolme Suomen mestaruutta. Palkintokaapista löytyy muun muassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus vuodelta 2000. Mieheltä kysyttäessä uran kohokohtia vastaus ei yllätä. Myös hieman erikoisempikin asia kuuluu kohokohtiin uralla.

− Tottakai kolme Suomen mestaruutta kuuluvat urani kohokohtiin, joista ensimmäinen voitettiin täällä (Jyväskylässä). Se ensimmäinen mestaruus on kaikista mieleenpainuvin hetki uralta.

− Olen tehnyt myös yhden maalin ilman kypärää, Pihlman kertoi naurun kera.

Pihlmanin uralle on mahtunut myös pettymyksiä. Suurimmaksi pettymykseksi mies kertoo tammikuussa vuonna 2010 tullut iso polvivamma. Kyseinen vamma päätti silloisen kauden kesken, vaikka mies palasikin vielä pudotuspeleissä takaisin kaukaloihin. Vamma jätti kuitenkin mieheen jäljen.

− Tottakai uralle mahtuu paljon pettymyksiä, mies myöntää.

− Ehkä isoin on ollut juuri se polvivamma. Se oli aika iso ja pysäyttävä kokemus.

Nuorena miehenä rapakon taakse

Pihlman varattiin NHL:ään vuonna 2001, kun New Jersey Devils varasi miehen varausvuorolla 48. Mies lähti rapakon taakse nuorena miehenä, vain 20-vuotiaana. Pihlman sai nopeasti huomata, että Pohjois-Amerikassa on eri maailma ja eri käytännöt kuin mihin hän oli tottunut Suomessa.

− Silloisen tyttöystävän, nykyisen vaimon kanssa lähdettiin aika yksinäiseen maailmaan. Täällä autetaan pelaajia paljon, niin siellä joutui asunnon ja käytännön asiat hoitamaan itse, Pihlman mietti.

− Joutui aikuisten maailmaan nopeasti ja se opetti paljon.

Mies vakuuttaa, ettei Pohjois-Amerikan reissusta jäänyt katkeraa makua suuhun, vaikka otteluita NHL:n puolella ei siunaantunutkaan kuin kourallinen. Pihlman pelasi rapakon takana yhteensä neljä kautta.

− Olisin tottakai halunnut jäädä sinne, mutta se reissu ei lopulta onnistunut. Pääsin kuitenkin kokeilemaan NHL:ssä ja näkemään, että minkälaista peli siellä on.

− En ole kuitenkaan yhtään katkera. Se oli hieno reissu, Pihlman vakuuttaa.

Kunnianhimoa ja tavoitteita

Pihlman on pelaajaprofiililtaan voimahyökkääjä. Mies on tullut tunnetuksi vahvana maskipelaajana, jolla on hyvä laukaus. Mies onkin tehnyt parhaimmillaan kunnioitettavat 24 maalia runkosarjassa. Pihlman on sitä mieltä, että miehen pelityyli ja pelaajaprofiili ei ole vuosien saatossa muuttunut, mutta hän haluaa kehittyä.

− Samanlainen peruspaketti on edelleen kasassa kuin ennenkin. Yritän kehittyä koko ajan ja hakea uusia juttuja pelaamiseen. Ne ajaa eteenpäin.

− Kunnianhimoa löytyy edelleen, mies vakuuttaa.

JYP kuuluu tällä kaudella mestarisuosikkeihin hankalasta alkukaudesta huolimatta. Pihlman myöntää, että hurrikaanipaidoilla on suuret tavoitteet tälle kaudelle mutta varoittaa, että liikaa ei saa tulevaisuuteen tuijottaa.

− Jos tuijottaa vain sitä, että mitä tulevaisuudessa voi mahdollisesti saavuttaa, niin nykyhetki menee ohi. Päämäärä pitää olla, sillä se auttaa jokapäiväistä tekemistä. Tietää, että minkä takia tehdään töitä.

− Keskitytään vain siihen hetkeen mikä on käsillä, se on ainoa juttu mihin pystyy itse vaikuttamaan, Pihlman päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pihlman herättää lämpimiä muistoja: "Hän jää varmasti JYPin historiaan"

LIIGA | 18.11.2017 21:49
Jyväskylässä vietettiin lauantaina juhlallisuuksia, kun oman iltansa sai Tuomas Pihlman. Vaikka hänen peliuransa loppui, elämä myös jääkiekkopiireissä jatkuu juniorivalmentajana. lue lisää

Pihlmanin uralle päätepiste

LIIGA | 6.10.2017 14:30
Suurimman osan urastaan JYPiä edustanut Tuomas Pihlman lopettaa peliuransa. Hän kertoi päätöksestään JYPin nettisivuilla. lue lisää

Muiston kunnioittamista ja Pihlmanin merkkipaalu − "Ei mietitty liikaa"

LIIGA | 10.4.2017 21:45
JYP tasoitti välieräsarjan KalPaa vastaan 2−2-tilanteeseen. Ottelussa komean merkkipaalun saavutti Tuomas Pihlman, jolle peli oli uran 100. pudotuspeli. lue lisää

Pleksi hajosi Raumalla − erätauko vietettiin kesken avauserän

LIIGA | 16.2.2018 19:24
Lukon ja JYPin välisessä ottelussa nähtiin erikoinen tilanne, kun päätypleksi hajosi taklauksen seurauksena. Korjaustyöt kestivät sen verran pitkään, että erätauko päätettiin aloittaa kesken avauserän. lue lisää

Olympia-avaus ruokki itseluottamusta − Tolvaselta odotetaan lisäonnistumisia

LIIGA | 16.2.2018 10:01
Perjantain Pitkäveto-kohteet tarjoavat sekoituksen olympiakiekkoa ja liigaa. Suomi jatkaa vahvaa maalintekoa Norjaa vastaan, mutta liigan puolella on tasaisempaa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tuomas Pihlman

s. 1982 Espoo
188CM / 97KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2001 New Jersey Devils 2. kierros #48