Tuomas Pihlman: "Olisimme halunneet päättää kauden voittoon"

LIIGA / Haastattelu
Pihlmanin ja JYPin kausi ei päättynyt toiveiden mukaisesti.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin kausi päättyi pronssiottelun tappion myötä neljänteen sijaan. JYP tuli otteluun hyvällä ilmeellä ja kahden ensimmäisen erän jälkeen näytti jo siltä, että pronssimitalit lähtevät jyväskyläläisten mukaan. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt. JYP-kapteeni Tuomas Pihlman kertasi pelin kulkua ottelun jälkeen.

JYP taipui Kärpille pronssiottelussa lukemin 2−3. Ottelu näytti ratkenneen jo toisen erän jälkeen, kun JYP lähti erätauolle 2−0-johdossa, mutta kärppäkopissa oli päätetty toisin. Kotijoukkue Kärpät nousi kolmannessa erässä rinnalle ja lopulta ohi.

− Me tulimme tänne ihan hyvin valmistautuneina ja olisimme halunneet päättää kauden voittoon ja ottaa pronssimitalit kaulaan. Hyvä joukkue oli tänään vastassa ja kaveri nosti vähän kolmanteen erään omaa peliään ja sitten, niin kuin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, tuli tasoihin ja ohi, Tuomas Pihlman kertasi.

− Vaikkei yksi peli koko kautta kuvaa, niin silti koville ottaa välierätappion jälkeen taas tappio. Pronssi olisi voinut vähän lieventää näitä tuntemuksia, mutta tälläista tämä nyt on.

JYP hävisi HIFK:ta vastaan pelatun välieräsarjan maanantaina kuudennessa ottelussa. Joukkueella oli kolme kokonaista päivää aikaa koota itsensä pronssitaistoon.

− Kyllähän maanantain tappio otti koville. Yhden päivän huilasimme ja sitten tulimme hallille ja rupesimme kääntämään ajatuksia tähän. Välierätappiolle ei pystynyt enää tekemään siinä vaiheessa mitään, joten päätimme, että nyt kun pronssiottelu kerran pelataan, niin kyllä sitä tosissaan kannattaa tavoitella. Ouluun on kuitenkin jonkin verran matkaa Jyväskylästä, niin ei viitsi ihan turhan takia matkustaa.

− Vaikka lopputulos oli nyt tämä, niin kumminkin ihan tosissamme yritimme, Pihlman päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle