Tuomarilinja herätti keskustelua Mikkelissä: "Sääli, että kolmannesta osapuolesta ei tiedä, mitä sieltä tulee"

MESTIS / Haastattelu
Pennanen ei ollut tyytyväinen illan tuomaritoimintaan.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Mikkelin Jukureiden ja Kouvolan KooKoon välinen kolmas finaaliottelu tarjosi vauhdikkaan ja fyysisen näytöksen, jonka mikkeliläisisäntä vei nimiinsä 3-2-numeroin. Ottelun tuomaritoiminta kuitenkin herätti tunteita kotijoukkueen päävalmentaja Antti Pennasessa.

Ottelu oli kovaa ja fyysistä kamppailua alusta alkaen, mutta selkeitä rikkeitä jäi viheltämättä ja pitkien kiekkojenkin kanssa oli epäselvyyttä. Myös Tomi Peltosen maalin edestä runnoma 1-0-osuma puhutti sekä yleisöä että jukurijoukkuetta, sillä tilanne näytti maalivahdin estämiseltä.

− Hyvä ja kova kamppailupeli molemmilta joukkueilta. Sääli, että tuosta kolmannesta osapuolesta ei tiedä yhtään, mitä sieltä tulee, totesi jukuriluotsi Antti Pennanen.

− Tänään ensimmäinen maali olisi pitänyt ilmeisesti hylätä ja pitkistä ei tiedä kukaan, miten ne menevät. Molemmat joukkueet ovat hyvin valmistautuneita ja pelaavat hyvää jääkiekkoa, niin on se nyt sitten kumma.

Lauantain kamppailun viheltänyt tuomaripari Jan Nordström-Markus Väyrynen oli jo kolmas pari tässä sarjassa. Tuomareiden jatkuva vaihtuminen ottelusarjan sisällä ei ollut myöskään Pennasen mieleen ja erityisesti lauantain kamppailun kolmannen erän viheltely mietitytti häntä.

− Sekin ihmetyttää, että ne [tuomarit] vaihtuvat joka peliin. Tänäänkin alkuun ihmeteltiin, että mikä se linja on. Sitten, kun se vähän selvisi ja molemmat saivat hassuja jäähyjä, niin loppupelissä kukaan ei saanut mistään jäähyä. Se on aivan käsittämätöntä, Pennanen puhisi.

− Sitten viimeinen kolme minuuttia ja yllätys, me saadaan KooKoota vastaan kakkonen. Oli ehkä ansaittu, mutta jos koko pelin kuvaa katsotaan, niin olisi ehkä pitänyt tulla muutama KooKoollekin.

Ottelusarjan neljäs kamppailu pelataan tiistaina Kouvolassa ja jukurikäskijällä oli selkeä toivomus ottelua varten.

− Ongelma on siinä, että linjasta ei tiedä. Tiistaina siellä todennäköisesti uudet äijät tulevat viheltämään ja taas totutellaan. Perjantaina tuomarit olivat hyviä, joten miksi ne piti vaihtaa, pohti Pennanen.

− Kaksi hienoa joukkuetta pelaa hyvää jääkiekkoa, niin toivotaan kolmannelta osapuolelta samaa, hän linjasi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle