Tuokkola: "Parhaimmillaan meidän hyökkäys on erittäin vaarallinen"

LIIGA / Haastattelu
Simon Gysbers on Ilves-puolustuksen ykköstähti.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Ilveksen kokoonpano on muuttunut viime kaudesta paljon. Edelliskaudella Ilveksen riveissä pelasi peräti 45 eri pelaajaa, ja peräti 25 näistä aloittaa alkavan kauden jossakin toisessa joukkueessa.

Maalivahtiosastolla viime kauden neljästä maalivahdista jäljellä on vain Ville Kolppanen, kun Anders Lindbäck palasi NHL:ään ja Jaroslav Hübl sekä Miika Wiikman poistuivat muihin haasteisiin. Kolppasen aisapariksi Ilvekseen hankittiin Ässien 24-vuotias Juha Järvenpää.

- Minun mielestäni meillä on kaksi tulevaisuuden maalivahtia. Kolppanen pelasi helvetin hyvät pelit meillä viime keväänä ja Järvenpääkin pelasi hyvin aina, kun Ässissä ylipäätään pääsi pelaamaan. Meillä on nuori ja tasapainoinen maalivahtikaksikko, joka potkii toinen toistaan eteenpäin, päävalmentaja Tuomas Tuokkola analysoi.

- Kumpaakaan ei ole valittu ykkösvahdiksi, mutta Järvenpää tietysti oli koko harjoituskauden sivussa ja nyt vasta päässyt vetämään täysipainoisia harjoituksia. Kyllähän tässä sarjan alkuun kova kiire tulee Järvenpään suhteen. Katsotaan sitten mitä kausi tuo tullessaan. Missään tapauksessa kummallekaan ei kuitenkaan ole sanottu, että "sä olet ykkösvahti" tai "sä olet kakkosvahti".

Missään tapauksessa ei ole sanottu, että "sä olet ykkösvahti" tai "sä olet kakkosvahti".

Oma pää kanadalaiskomennossa

Ilveksen puolustuksesta lähti viime kaudella tai sen jälkeen kaksi isointa nimeä muille maille, kun Ville Koistinen pakkasi kimpsunsa ja suuntasi Sveitsiin ja Jyrki Jokipakka lähti tavoittelemaan NHL-unelmaa Dallas Starsin farmijoukkueeseen Teksasiin.

Uusia nimiä puolustuksessa on kolme: AHL:stä saapunut kanadalainen Simon Gysbers ja yliopistosarjoista saapunut niin ikään kanadalainen Greg Coburn sekä entinen Tuokkolan valmennettava Kuopiosta Mikko Kukkonen.

- Meillä on ihan OK pakisto. Järventien Martti tekee paljon töitä ja on todellinen liideri jäällä. Kukkosen Mikko on ollut harjoituspeleissä hyvä. Konsta Mäkinen on myös ottanut isoja askeleita eteenpäin. Harmi juttu tietenkin on, että Aleksi Mäkelä loukkaantui ja joutuu olemaan pitkään pois, Tuokkola sanoo.

- Gysbersin maila tulee varmasti aiheuttamaan inhottavia hetkiä vastustajalle. Mies on melkein kaksi metriä pitkä ja maila taitaa olla vielä pidempi, niin siinä on vähän ulottuvuutta jo.

Toinen kanadalaispuolustaja Coburn ei ole pelannut harjoitusotteluita yhtä vakuuttavasti kuin maanmiehensä.

- Hänellä on paljon työtä vielä edessä. Hommia täytyy tehdä, että mahtuu meillä pelaamaan, Tuokkola sanoo.

Laajuutta Ilveksen puolustuksesta ei ainakaan puutu, sillä pitkäaikaisloukkaantuneetkin poislaskien kokoonpanossa on yhdeksän liigatasolle kelvollista puolustajaa.

- Tämä on tasapainoinen ja hyvä pakisto. Tuleehan siinä tietysti kierrätystä, kun on noin monta puolustajaa. Tai no, eihän me mitään kierrätetä: parhaat pelaa!

Hyökkäyspäässä pitkästä aikaa ratkaisuvoimaa

Merkittävin yksittäinen hankinta tupsukorvalaumaan on ehdottomasti kokenut kanadalaissentteri Daniel Corso. Joukkueen ehdoton ykköstähti saa kuitenkin taustatuekseen ilvesläisittäin yllättävänkin laajan rintaman hyviä hyökkääjiä.

- Keskushyökkääjäosastohan meillä on Antti Kangasniemeä lukuunottamatta mennyt kokonaan uusiksi. Sandell pystyy pelaamaan keskellä, tosin emme tiedä vielä pelaako hän keskellä vai laidassa. Corso on tullut uutena mukaan, kuten Turo Asplund ja Juuso Rajalakin. Myös Roope Hintz on noussut uutena mukaan.

- Parhaimmillaan meidän hyökkäys on erittäin vaarallinen. Corso on tietenkin erittäin hyvä, aikanaan saadaan Masi Marjamäki siihen hänen vierelleen vielä. Asplundin ja Michael Keräsen ympärille saadaan rakennettua toinen kentällinen, molemmat ovat äärimmäisen taitavia pelaajia. Näidenkin jälkeen meillä jää vielä kolmanteen ketjuun huikeita äijiä. Lisäksi Kangasniemen ympärille rakennettu nelosketju siihen, niin meillä on hyökkäys, jolla me pystymme tappelemaan voitosta ihan joka ilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle