Tuokkola: "Meillä on tasan 12 hyökkääjää hengissä"

LIIGA / Haastattelu
Tapio Laakso antoi Tuokkolalle ilonaiheita kaksin kappalein.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, vaikka pistetili karttuikin vain yhdellä pisteellä.

Ilves hävisi keskiviikkoillan kamppailunsa vierailijajoukkue KalPalle voittolaukauskisan jälkeen. Kotijoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli kuitenkin tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

- Tähän illan kokonaisuuteen olen ihan helkatin tyytyväinen. Siihen, mitä saimme aikaan, ja miten me pelasimme. Ensimmäisessä erässä me olimme ihan jossain muualla, ja KalPa voimakkaastikin sekä henkisesti että fyysisesti pelissä kiinni.

Toisessa erässä Ilves pääsi kuopiolaisten rinnalle ja ohikin.

- Toiseen erään teimme sitten selkeän ryhtiliikkeen, ja saimme pelistä kiinni. Aloimme voittaa kaksinkamppailuja ja saimme syötöt omille. Kolmannessa erässä pelasimme pirun hyvää lätkää.

- Pystyimme kontrolloimaan ja puolustamaan silloin, kun oli paikka. Meidän laskujemme mukaan voitimme maalipaikatkin, mutta ei se vaatinut kuin yhden hyvän tilanteen vastustajalta, ja kiekko meni meidän reppuun.

Voittolaukauskilpailussa Ilves-fanit hieraisivat silmiään laukaisijavalintojen kohdalla. Kaikki kolme laukojaa, Mikko Kukkonen, Tapio Laakso ja Joonas Riekkinen, ovat entisiä KalPa-pelaajia.

- Vähän sitä KalPa-taustaakin haettiin, mutta totuus on, että Kukkonen ja Laakso ovat olleet meidän parhaat ampujat. Kukkonen on ampunut tähän asti kaikki rankut sisään, ja ollut treeneissäkin hyvä. Riekkiselle nyt annettiin mahdollisuus, kun vastassa sattui olemaan KalPa.

Ilveksen hyökkäyskin herätti ennen ottelua kysymyksiä, kun puolustajana tunnettu Saku Salmela oli nostettu nelosketjun keskelle ja duunaripelaaja Tommi Välimaa hyökkäsi kakkosketjussa. Tuokkolalla oli asiaan selkeä selitys.

- Meillä on tällä hetkellä tasan 12 hyökkääjää "hengissä", niin ei tässä hirveästi ole vaihtoehtoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle