Tunnelmakoontia jääntasolta - "Tähän kulminoituu todella pitkä työ"

LIIGA / Haastattelu
Tappara on Suomen mestari.
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkoaika pääsi haastattelemaan Tapparan pelaajia sekä valmennusjohtoa välittömästi ottelun päätyttyä. Riemulla ei ollut rajoja, kun joukkue pääsi 13 vuoden odotuksen jälkeen juhlimaan historian 16:ta mestaruutta.

Hakametsän jäälle astellessa meteli oli korvia huumaava. Yhtään allapäin olevaa sinipaitaa ei jäältä löytynyt ottelun päätyttyä.

Tapparan ykkösylivoiman viivapyssyn Nick Plastino oli ottelun jälkeen yhtä hymyä ja jakoi kiitosta hurjasti kannustaneelle kotiyleisölle.

− Olo on aivan fantastinen! Tuntuu erityisen hienolta voittaa mestaruus kotihallissa näiden uskomattomien kannattajien edessä.

− Tämä on aivan hullua, aivan hullua. Todella tiukka sarja, aivan viimeiseen sekuntiin asti. Uskomaton tunne, ihmetteli Stephen Dixon.

Patrik Laine puolestaan kertoili mietteitään tulevasta kaudesta ja mahdollisuudesta pelata miesten MM-kisoissa.

− Kaikki tehdään sen eteen, että NHL:ssä pelataan ja MM-kisoihin lähden totta kai, jos kutsu tulee, Laine pohti.

Kovien taisteluiden tuoksinnassa hieman hammasrivistöään uusinut Juhani Jasu komppasi joukkuekaveriaan ja jakoi kehuja myös vierasjoukkue HIFK:lle.

− Kyllähän tässä helvetin hyvältä tuntuu. Tätä lähettiin hakemaan ja se saatiin. Tänään oli hieman vaikea ja hermostunut peli - HIFK oli hiton hyvä vastustaja!

Väen paljouden keskeltä löytyi myös aina iloinen Dominik Hrachovina, joka valoitti syitä Tapparan menestyksen taustalla.

Hrachovina, Plastino, Rouhiainen ja Kanada-malja.
Kuva © Jarno Hietanen

− Meillä on aivan uskomaton joukkuehenki! Ihan sama, mikä rooli kenelläkin oli tässä joukkueessa, kaikkia arvostettiin samalla lailla. Mielestäni se oli pääsyy, miksi nyt juhlimme mestaruutta.

Päävalmentaja Tapola sekä kapteeni Peltola eivät säästelleet ylisanoissa

Neljännen finaalin jälkeen Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan joukkueen kapteenin Jukka Peltolan kausi oli ohi. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan ikitaistelija-Peltola palasi kuudenteen ja ratkaisevaan finaaliin jäälle ja taisteli tuttuun tapaansa hampaat irvessä läpi ottelun.

− Tähän kulminoituu todella pitkä työ. Meillä on aivan käsittämättömän yhtenäinen joukkue ja jaksoimme uskoa itseemme sekä joukkueeseemme loppuun asti, kehui Peltola omiaan.

Kultatuolissa päävalmentaja Tapola.
Kuva © Jarno Hietanen

Toista kauttaan Tapparan päävalmentajana operoiva Tapola oli kentän laidalla selvästi liikuttuneessa tilassa.

− Päällimmäisenä fiiliksenä on ylpeys ja ilo koko joukkueen puolesta. Koko sielu ja kaikki solut olivat tänään - ja koko kauden - meidän matkassa, suitsutti Tapola suojattejaan.

Tapola myönsi pienoisen ulospuhalluksen Kärpät-sarjan jälkeen, mutta arvosti sitä, miten joukkue siitä toipui ja lopputulos on nyt kaikkien tiedossa.

− Varmaan pieni sellainen ulospuhallus tapahtui, mutta hienosti käsiteltiin asiat ja mentiin eteenpäin. Pystyttiin pudotuspeleissä kaatamaan todella kovia ja hienoja joukkueita kuten Lukko, Kärpät ja HIFK, joten nyt ei jäänyt jossiteltavaa - tämä mestaruus oli todellakin ansaittu!

Tapolan mukaan resepti menestykseen oli selkeä

− Yhteinen historia on kasvattanut meitä, siihen päälle vielä muutama täsmähankinta sekä loistava maalivahtipeli.

Joukkue viihtyi jäällä ottelun päätyttyä reilun puolen tunnin ajan ja myös suuri osa yleisöstä jäi Hakametsään juhlimaan mestaruutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle