Gilroy oli muun joukkueen mukana maanantaisessa Jokereiden lehdistötilaisuudessa.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tulivoimainen Gilroy: "Toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä"

Jokerit saa takalinjoilleen KHL-tasolla meritoituneen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Matt Gilroy liittyy joukkueeseen.

Yhdysvaltalaispuolustaja Matt Gilroy saapui Jokereihin kovin odotuksin. Laatutasolla kolme edellistä kautta KHL:ssä kiekkoillut Gilroy pelasi kausien 2009-14 välillä NHL:ää ja AHL:ää, mutta sen jälkeen mies on viihtynyt maailman toisiksi kovimmassa kiekkoliigassa. 

33-vuotias Gilroy kertoo, että Jokerit oli helppo valinta kahden Spartak Moskovassa vietetyn kauden jälkeen.

- Oli muutamia vaihtoehtoja, mutta kaupunki, seura ja fanit vakuuttivat. Kun sain tämän mahdollisuuden, niin siihen oli luonteva tarttua.

Tulivoimainen ja kiekollisesti taitava pelaaja itse tahtoo auttaa Jokereita erityisesti tehoilussa. 

- Meillä on hyvä joukkue: kovan tasoinen hyökkäys ja paljon kokeneempia pelaajia. Itse tahtoisin saada paljon ylivoimavastuuta ja toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä. 

Gilroy on ehtinyt tutustua uuteen kotikaupunkiinsa Helsinkiin noin kuukauden ennen Jokereiden sarja-avausta 23. elokuuta. Edes kolea kesä ei ole masentanut North Bellemoressa New Yorkissa syntynyttä Giloryta.

- Se taisi olla heinäkuun 14. päivä, kun saavuin tänne Suomeen. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin: kaupunki on upea ja kaikki on hoidettu seuran puolelta hyvin. Moskovassa asumisen jälkeen tämä on tietysti aika erilainen paikka: paljon enemmän kuin kotikaupunkini! Täällä on helpompi liikkua ja ihmisille on helppo jutella englantia.

Puolustaja suhtatuu positiivisesti myös Jokereiden alkukauden hurjaan vieraskiertueeseen. 

- On hyvä aloittaa vieraskiertueella. Siellä kuitenkin tutustuu joukkuekavereihin eri tavalla ja henki kohenee. Saa nähdä, millaista tulosta teemme!

Kahdeksanlapsisessa perheessä kasvanut Gilroy pelaa Jokereissa numerolla 97, kuten aina urallaan. Taustalla on puolustajan jääkiekkouralle kannustanut tragedia: hän kunnioittaa sillä 8-vuotiaana menehtynyttä pikkuveljeään, jonka pelinumero oli 97.

- Kun menen pelipäivänä pukuhuoneeseen, katson ensimmäisenä pelipaitaani. Numeroni muistuttaa minua siitä, miksi teen tätä, Gilroy kertoi kahdeksan vuotta sitten NY Daily Newsille NHL-uraansa aloittaessaan.  

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Näkökulma: Jokerit pelaa KHL-historiansa parasta lätkää

KHL | 29.9.2017 15:28
Helsingin Jokerit on aloittanut historiansa neljännen KHL-kauden mallikkaasti. Yhdentoista ottelun jälkeen takana on yhdeksän voittoa ja vain yksi täysi pistemenetys, kun joukkue taipui Pietarin SKA:n vieraana toisella ottelukierroksella. Alkukauden menestys ei ole ollut sattumaa, sillä Jokereiden pelin taso on hämmästyttävän korkeaa luokkaa. lue lisää

Gilroy Jokerien puolustukseen - "On kuulunut KHL:n parhaimmistoon kolmen viime kauden ajan"

KHL | 8.7.2017 12:49
Jokerit hankki puolustukseensa 32-vuotiaan Matt Gilroyn, joka on KHL-uransa aikana tehnyt tehokasta jälkeä. lue lisää

Andersen ensi kertaa kehissä - "Minun pitäisi oppia, miten Jokerit pelaa"

KHL | 17.11.2017 22:33
Niclas Andersen teki ensiesiintymisensä jokeripaidassa perjantai-illan ottelussa Sotšia vastaan. Todella vaikea alkukauden jälkeen ruotsalainen hakee Jokereista uutta alkua sekä kaudelleen että uralleen. Siirtyminen Sveitsistä KHL:ään ei kuitenkaan ole aivan helppoa. lue lisää

Tilastoanalyysi: Lepistö syöttää ja Tolvanen kiittää

KHL | 17.11.2017 10:00
Jokereiden huipputehokas ylivoima ei pysähdy millään. Nuori Eeli Tolvanen tykittää tasaiseen tahtiin tutulta paikaltaan, mutta nuoren hyökkääjän ylivoimamaalien takaa löytyy mielenkiintoinen fakta. lue lisää

Karri Rämö tehnyt voitokkaan paluun - "Paljon on vielä parannettavaa"

KHL | 15.11.2017 22:35
Karri Rämö on tehnyt loukkaantumisensa jälkeen loistavan paluun Jokerien maalille. Omien sanojensa mukaan hän ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään omaa parasta tasoaan. lue lisää

Kommentit

Matt Gilroy

Jokerit #97 R p
s. 1984 North Bellmore, NY, USA
188CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: Ei varausta