Gilroy oli muun joukkueen mukana maanantaisessa Jokereiden lehdistötilaisuudessa.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tulivoimainen Gilroy: "Toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä"

Jokerit saa takalinjoilleen KHL-tasolla meritoituneen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Matt Gilroy liittyy joukkueeseen.

Yhdysvaltalaispuolustaja Matt Gilroy saapui Jokereihin kovin odotuksin. Laatutasolla kolme edellistä kautta KHL:ssä kiekkoillut Gilroy pelasi kausien 2009-14 välillä NHL:ää ja AHL:ää, mutta sen jälkeen mies on viihtynyt maailman toisiksi kovimmassa kiekkoliigassa. 

33-vuotias Gilroy kertoo, että Jokerit oli helppo valinta kahden Spartak Moskovassa vietetyn kauden jälkeen.

- Oli muutamia vaihtoehtoja, mutta kaupunki, seura ja fanit vakuuttivat. Kun sain tämän mahdollisuuden, niin siihen oli luonteva tarttua.

Tulivoimainen ja kiekollisesti taitava pelaaja itse tahtoo auttaa Jokereita erityisesti tehoilussa. 

- Meillä on hyvä joukkue: kovan tasoinen hyökkäys ja paljon kokeneempia pelaajia. Itse tahtoisin saada paljon ylivoimavastuuta ja toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä. 

Gilroy on ehtinyt tutustua uuteen kotikaupunkiinsa Helsinkiin noin kuukauden ennen Jokereiden sarja-avausta 23. elokuuta. Edes kolea kesä ei ole masentanut North Bellemoressa New Yorkissa syntynyttä Giloryta.

- Se taisi olla heinäkuun 14. päivä, kun saavuin tänne Suomeen. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin: kaupunki on upea ja kaikki on hoidettu seuran puolelta hyvin. Moskovassa asumisen jälkeen tämä on tietysti aika erilainen paikka: paljon enemmän kuin kotikaupunkini! Täällä on helpompi liikkua ja ihmisille on helppo jutella englantia.

Puolustaja suhtatuu positiivisesti myös Jokereiden alkukauden hurjaan vieraskiertueeseen. 

- On hyvä aloittaa vieraskiertueella. Siellä kuitenkin tutustuu joukkuekavereihin eri tavalla ja henki kohenee. Saa nähdä, millaista tulosta teemme!

Kahdeksanlapsisessa perheessä kasvanut Gilroy pelaa Jokereissa numerolla 97, kuten aina urallaan. Taustalla on puolustajan jääkiekkouralle kannustanut tragedia: hän kunnioittaa sillä 8-vuotiaana menehtynyttä pikkuveljeään, jonka pelinumero oli 97.

- Kun menen pelipäivänä pukuhuoneeseen, katson ensimmäisenä pelipaitaani. Numeroni muistuttaa minua siitä, miksi teen tätä, Gilroy kertoi kahdeksan vuotta sitten NY Daily Newsille NHL-uraansa aloittaessaan.  

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Näkökulma: Jokerit pelaa KHL-historiansa parasta lätkää

KHL | 29.9.2017 15:28
Helsingin Jokerit on aloittanut historiansa neljännen KHL-kauden mallikkaasti. Yhdentoista ottelun jälkeen takana on yhdeksän voittoa ja vain yksi täysi pistemenetys, kun joukkue taipui Pietarin SKA:n vieraana toisella ottelukierroksella. Alkukauden menestys ei ole ollut sattumaa, sillä Jokereiden pelin taso on hämmästyttävän korkeaa luokkaa. lue lisää

Gilroy Jokerien puolustukseen - "On kuulunut KHL:n parhaimmistoon kolmen viime kauden ajan"

KHL | 8.7.2017 12:49
Jokerit hankki puolustukseensa 32-vuotiaan Matt Gilroyn, joka on KHL-uransa aikana tehnyt tehokasta jälkeä. lue lisää

Heräsikö Jukka Jalonen liian myöhään?

KHL | 23.1.2018 19:56
Jukka Jalonen on vihdoin tehnyt tarvittavat pelilliset muutokset. Jokereiden kannalta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta menikö juna jo? lue lisää

Epävireisen Tolvasen valinta ei olisi pitänyt olla itsestäänselvyys

MAAJOUKKUE | KHL | 22.1.2018 21:58
Eeli Tolvanen on mukana Leijonien olympiajoukkueessa Etelä-Koreassa. Alkukaudesta kohuttu maalipyssy on kuitenkin hiljentynyt lähes täysin viime aikoina. Miten Tolvasen valinta saattoi silti olla itsestäänselvyys? lue lisää

"Hän on aina siellä, missä tarvitaan" - Tolvanen ja O'Neill jatkoivat siitä, mihin jäivät

KHL | 9.1.2018 21:45
Harvoin on Jokereissa nähty tilannetta, jossa 18-vuotias poika on joukkueen menestyksen kannalta erittäin suuressa roolissa. Eeli Tolvanen on kuitenkin tällaisen aseman otteillaan ansainnut. Jokereiden onneksi Tolvanen on jälleen joukkueen käytettävissä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Matt Gilroy

Jokerit #97 R p
s. 1984 North Bellmore, NY, USA
188CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: Ei varausta