Gilroy oli muun joukkueen mukana maanantaisessa Jokereiden lehdistötilaisuudessa.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tulivoimainen Gilroy: "Toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä"

Jokerit saa takalinjoilleen KHL-tasolla meritoituneen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Matt Gilroy liittyy joukkueeseen.

Yhdysvaltalaispuolustaja Matt Gilroy saapui Jokereihin kovin odotuksin. Laatutasolla kolme edellistä kautta KHL:ssä kiekkoillut Gilroy pelasi kausien 2009-14 välillä NHL:ää ja AHL:ää, mutta sen jälkeen mies on viihtynyt maailman toisiksi kovimmassa kiekkoliigassa. 

33-vuotias Gilroy kertoo, että Jokerit oli helppo valinta kahden Spartak Moskovassa vietetyn kauden jälkeen.

- Oli muutamia vaihtoehtoja, mutta kaupunki, seura ja fanit vakuuttivat. Kun sain tämän mahdollisuuden, niin siihen oli luonteva tarttua.

Tulivoimainen ja kiekollisesti taitava pelaaja itse tahtoo auttaa Jokereita erityisesti tehoilussa. 

- Meillä on hyvä joukkue: kovan tasoinen hyökkäys ja paljon kokeneempia pelaajia. Itse tahtoisin saada paljon ylivoimavastuuta ja toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä. 

Gilroy on ehtinyt tutustua uuteen kotikaupunkiinsa Helsinkiin noin kuukauden ennen Jokereiden sarja-avausta 23. elokuuta. Edes kolea kesä ei ole masentanut North Bellemoressa New Yorkissa syntynyttä Giloryta.

- Se taisi olla heinäkuun 14. päivä, kun saavuin tänne Suomeen. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin: kaupunki on upea ja kaikki on hoidettu seuran puolelta hyvin. Moskovassa asumisen jälkeen tämä on tietysti aika erilainen paikka: paljon enemmän kuin kotikaupunkini! Täällä on helpompi liikkua ja ihmisille on helppo jutella englantia.

Puolustaja suhtatuu positiivisesti myös Jokereiden alkukauden hurjaan vieraskiertueeseen. 

- On hyvä aloittaa vieraskiertueella. Siellä kuitenkin tutustuu joukkuekavereihin eri tavalla ja henki kohenee. Saa nähdä, millaista tulosta teemme!

Kahdeksanlapsisessa perheessä kasvanut Gilroy pelaa Jokereissa numerolla 97, kuten aina urallaan. Taustalla on puolustajan jääkiekkouralle kannustanut tragedia: hän kunnioittaa sillä 8-vuotiaana menehtynyttä pikkuveljeään, jonka pelinumero oli 97.

- Kun menen pelipäivänä pukuhuoneeseen, katson ensimmäisenä pelipaitaani. Numeroni muistuttaa minua siitä, miksi teen tätä, Gilroy kertoi kahdeksan vuotta sitten NY Daily Newsille NHL-uraansa aloittaessaan.  

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Gilroy Jokerien puolustukseen - "On kuulunut KHL:n parhaimmistoon kolmen viime kauden ajan"

KHL | 8.7.2017 12:49
Jokerit hankki puolustukseensa 32-vuotiaan Matt Gilroyn, joka on KHL-uransa aikana tehnyt tehokasta jälkeä. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Tommi Kivistö: "Hienoa olla kotona, vaikka jätkiä taisi kyllä jännittää"

KHL | 16.9.2017 19:45
Monta kautta Jokereiden junioreissa ja miesten liigajoukkueessa pelannut Tommi Kivistö vaihtoi Avtomobislistin täksi kaudeksi tuttuun punakeltaiseen logoon. Lauantain Riika-ottelu oli Kivistölle ensimmäinen Helsingin Areenassa yli viiteen vuoteen. lue lisää

Jokerien uusi juuttitähti joukkueensa Tanska-mafiasta - ”Tämä on ainutlaatuista!”

KHL | 16.9.2017 19:37
Jokerit jatkaa kuluvalla kaudellakin vahvassa tanskalaiskomennossa. Kapteeni Peter Regin on ollut kahdella edellisellä kaudella joukkueensa tärkein pelaaja, mutta alkukauden perusteella valta on siirtymässä maamies Nicklas Jensenille. lue lisää

Helsingissä viihtyvä Palola haluaa KHL:stä revanssin

KHL | 23.8.2017 8:27
Olli Palolan edellinen KHL-visiitti ei mennut suunnitelmien mukaan. Kaksinkertainen SM-liigan maalitykki onnistui Vitjazin riveissä tekemään vain yhden maalin, eikä lunastanut vakituista pelipaikkaa kärkikentissä. Nyt mies on uuden KHL-yrityksen edessä, kun hän pukee päälleen Jokereiden paidan. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesHIFK
"Maalinteon kanssa painivien kohtaaminen"
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa kohtaavat alavireisesti kautensa aloittaneet Ilves ja HIFK. Molemmat ovat pystyneet pelaamaan tuloksellisesti tiukkoja kamppailuita, mutta viimeistelyn tehokkuus on kääntänyt pelit vastustajalle. Helsinkiläisryhmän vahvuutena on hyvävireinen maalivahti Atte Engren, joka tuo edun HIFK:lle. Kamppailusta on turha odottaa maali-iloittelua, eikä ratkaisun hakeminen jatkoajaltakaan aivan mahdottomuus olisi.
  • 1
  • 2
  • 2
  • 3

Matt Gilroy

Jokerit #97 R p
s. 1984 North Bellmore, NY, USA
188CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: Ei varausta