Tuleeko Sulakin kevään toisestakin unelmasta totta? - "Joukkue on iskukykyinen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekin aamujäillä riitti vilskettä perjantaina.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Tšekkiläispuolustaja Libor Sulakin kevään kahdesta unelmasta toinen on jo käynyt toteen. Hyvin liikkuva, fyysisen pelityylin pakki teki huhtikuun puolessa välissä sopimuksen Lahden Pelicansin kanssa. Liigan siirtyvä puolustaja tavoittelee myös luonnollisesti MM-jäillä menestystä.

Tšekin MM-joukkueeseen murtaunut peruspuolustuksen luuta Libor Sulak kertoi perjantaina Pariisissa joukkueensa aamujäiden jälkeen ajatuksia syntyneestä sopimuksesta Liigaan ja Pelicansiin.

− Unelmanani oli pelata Skandinavian maissa, Suomessa tai Ruotsissa. Uskon, että Liiga on hyvätasoinen, 23-vuotias HC Pelhrimovin kasvatti hehkutti.

Sulakin toinen unelma liittyy Pariisissa ja Kölnissä alkaviin MM-kisoihin. Muutaman kovan nimimiehen tähdittämä Tšekki hamuaa paluuta arvokisojen kirkkaimpaan kärkeen, sillä edellisen kerran maa on juhlinut mitalia kaikki kisat huomioiden Helsingin ja Tukholman kilpailuissa 2012.

− Uskon ja toivon, että voimme pelata kultamitalista. Tiedän, että tämä joukkue on iskukykyinen.

Viikko sitten pelatussa Tšekin turnauksessa kaksi maaliin johtanutta syöttöä jakanut puolustaja tietää, keiden rooli MM-jäillä nousee suureksi henkilökohtaisella tasolla.

− Meillä on (Jakub) Voracekin ja (David) Pastrnakin kaltaisia pelaajia. Uskon, että he pelaavat hyvin, Sulak alleviivasi.

Tšekin urakka Pariisissa alkaa perjantain iltaottelussa Kanadaa vastaan. Maan alku on kovin mahdollinen, kun vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari Kanada.

Edellisen kerran Tšekki on voittanut keskinäisen ottelun toukokuussa 2010, kolmessa viimeisimmässä koitoksessa joukkue ei ole osunut kertaakaan vaahteralehtipaitojen maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös