Tukoselle vuoteen vaihtuminen kaukaloon kelpasi

LIIGA / Haastattelu
Tukonen pääsi taas maalin makuun.
Lauri Tukoselle tiistain vierasottelu JYPiä vastaan maistui tappiosta huolimatta. Tukonen palasi pienen sairastelun jälkeen kaukaloon, ja tekikin sen komeasti. Tukonen vastasi turkulaisten ensimmäisestä maalista joka syntyi ylivoimalla.

Lauri Tukonen teki paluun kaukaloon kahden ottelun poissaolon jälkeen. Hän oli kuumetaudin takia sivussa otteluista Ässiä ja Kärppiä vastaan. Tukonen avasi turkulaisten maalihanat komealla rannelaukauksella.

− Tuntui hyvältä ja oli tosi kiva päästä taas peleihin mukaan. Kyllähän pelaaminen on aina kivaa. Tällä hetkellä tappio ottaa tietenkin pattiin, mutta innolla olen taas mukana, paalutti Tukonen.

JYP karkasi ottelussa jo 3-0 johtoon ja näytti kävelevän turkulaisten yli helposti. TPS kuitenkin iski minuutin sisään kaksi nopeaa maalia ja nousi takaisin peliin mukaan. Markus Nenosen nopea maali "mustan minuutin" jälkeen ratkaisi kuitenkin ottelun.

− Päästiin peliin kiinni parilla nopealla maalilla, mutta sitten iski tuttu synti mikä meillä on, eli maalin edestä kaveri pääsi rankaisemaan.

Turkulaisten suurin ongelma tiistaina olikin maalin edessä. JYP teki tiistaina lähestulkoon kaikki osumansa Teemu Lassilan nenän edestä. Tämän myönsi myös Tukonen.

− Maalineduspeli oli isoin juttu tänään. Ihan selvää, että kuusi omiin on aivan liikaa. Tultiin hyvin toiseen erään, mutta tapettiin oma kirimme päästämällä nopea maali.

Vieraspelaamisen tuska

Vieraissa pelaaminen on tuottanut läpi kauden turkulaisille suuria vaikeuksia ja voittotili onkin vielä vieraskentiltä avaamatta. Tukonen näki tähän selkeän syyn heti ottelun jälkeen.

− Pelirohkeus koko pelin ajan. Ajoittain me pelataan ihan hyvin, mutta kuudenkymmenen minuutin jänteen pitäisi kestää samalla lailla koko pelin ajan niin kuin kotonakin. Nyt se vähän herpaantuu ja sitten kolisee omissa.

Ensimmäinen ja tällä hetkellä ainut vieraspiste, minkä TPS on onnistunut tällä kaudella vieraista hakemaan on tullut Oulusta. TPS pelasi Kärppiä vastaan mainion ottelun, mutta kaatui lopulta jatkoajalla Patrick Davisin ratkaistessa lisäpisteen oululaisille.

Oliko pelirohkeus sitten Oulussa riittävää?

− Siellä oltiin ainakin lähempänä voittoa. Siellä meidän maalivahti pelasi huikean ottelun ja tänään, niin.  Vertaileminen on vaikeaa, koska tulos on niin eri kummassakin pelissä, mietiskeli Tukonen.

Seuraava vierasottelu turkulaisilla on vasta ensi viikon perjantaina Vaasan Sportia vastaan. Tukoselta löytyi jo selkeät lääkkeet, miten peli saadaan rullaamaan vieraissakin.

−  Pitää vain saada eheämpi kuusikymmentä minuuttia ja pelirohkeus sille tasolle että pystytään pelaamaan voitosta.

−  Puolustuspeliä pitää tarkentaa ja lähteä vielä enemmän puolustusmentaliteetti edellä pelaamaan vieraissa, päätti Tukonen.