Tukonen: "Se ei merkitse ketä kenelläkin on rosterissa, kun laitetaan pelipaita päälle"

LIIGA / Haastattelu
Lauri Tukonen ei itse huomannut saaneensa erityiskohtelua.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lauantaina Lukko jatkoi Hämeenlinnassa siitä, mihin jäi perjantaina Tapparaa vastaan. Lauri Tukosen mukaan Lukon ase on kova neljän kentällisen rummutus.

Keltapaidat ottivat HPK:lta luulot pois heti ottelun alussa. Vaikka ensimmäinen erä ei tarjonnut kuin yhden Lukko-maalin, ei HPK pystynyt avaamaan peliä kovan paineen alla.

Lukko määritti ottelun tahdin heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Raumalaisten leirissä oltiinkin huomioitu sarjatilanne ja ottelun merkitys erityisesti isäntäjoukkueelle.

"Tukonen on niin kova jätkä, että sitä otetaan aina kovempaa"

− Tiesimme, että HPK pelaa elämästä ja kuolemasta tämän kauden osalta, Lukon Lauri Tukonen summasi.

− On ollut tarkoitus olla aktiivisia karvauksessa. Aloitimme sen jo perjantaina Tapparaa vastaan ja halusimme jatkaa siitä.

Tukonen paukutteli Tapparaa vastaan peräti neljä maalia. Lauantaina hän jäi ilman tehopisteitä, mutta voitto irtosi siitä huolimatta.

− Meillä on kuitenkin neljä ketjua jotka pystyvät tekemään peliä. Se on meidän ase, että saadaan sitä kautta rummutettua ja väsytettyä vastustajaa.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva vertasi omaa joukkuettaan kärkipään nimivahvoihin ryhmiin. Dufvan mukaan Lukko ei voi nimimiehillä kilpailla, vaan voitot tulevat joukkueen sisältä - joukkuepelin kautta. Tukonen ei ottanut kantaa muiden joukkueiden kokoonpanoihin, mutta oli valmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

− Se ei paljoa merkitse ketä kenelläkin on rosterissa, kun pelipaita laitetaan päälle ja katsotaan kuka on kovempi.

HPK:lle Tukonen tuntui kuitenkin merkitsevän muita Lukko-pelureita enemmän. Etenkin ottelun kolmannessa erässä hyökkääjä joutui HPK:n silmätikuksi. Itse hän ei kuitenkaan myöntänyt olleensa merkattu mies.

Komeimman taklauksen antoi kanadalaispuolustaja Craig Schira. Tukonen nilkuttikin avojäätaklauksen jälkeen irvistellen vaihtoon.

Loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä palasi kuitenkin kaukaloon heti seuraavassa vaihdossa. Reisi oli ottelun jälkeen ison jääpussin peitossa, mutta mistään vakavammasta ei ollut kuitenkaan kyse.

− Ei mitään kummempaa, näitä aina tulee silloin tällöin.

Vaikka Tukonen itse ei myöntänyt joutuneensa erityiskäsittelyn kohteeksi, löytyi joukkuetovereilta eriävä mielipide asiaan.

− Tukonen on niin kova jätkä, että sitä otetaan aina kovempaa, kuului joukkuetoverin huuto pukukopin nurkasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle