Tukonen: "Raadolliselle urakalle upea päätös"

LIIGA / Haastattelu
Lauri Tukonen on yleisön suosikkipelaaja.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja SaiPan välisen pronssiottelu ei tuonut Lukon Lauri Tukoselle tehopisteitä, mutta aina kaikkensa antava hyökkääjä pelasi kuitenkin mainion taistelupelin.

Helmikuun lopulla käyty runkosarjan ottelu Lukko-Blues oli käydä kohtalokkaaksi Lukko-hyökkääjä Lauri Tukoselle. Ottelussa syntyneen loukkaantumisen takia pudotuspelitkin olivat sillä hetkellä Tukoselle vain haave.

− Polvi ja nilkka menivät samalla kertaa siinä vaihdossa. Alkuun näytti siltä, että kausi loppuu siihen. Mutta onneksi pääsin pudotuspeleihin mukaan, Tukonen kertaili helmikuun tapahtumia.

Tukonen on kärsinyt loukkaantumista oikeastaan jokaisella kaudellaan. Miehen pelityyli on varsin raju, eikä tilanteita jätetä koskaan kesken. Hyökkääjän pelityyli enemmänkin ruokkii loukkantumista, sen verran kovasta taistelijasta on kysymys.

− Raadolliselle urakalle saatiin upea päätös. Tämä mitali oli meille todella tärkeä juttu. Halusimme ehdottomasti voittaa pronssimitalin hienojen fanien takia, Tukonen kertaili.

Lukon tavoite oli mestaruus, joten moni pelaajista oli henkisesti rikki seitsemännen välierän jälkeen. Myös Tukonen joutui tosissaan kaivuuhommiin löytääkseen pelivireen kauden päätösotteluun.

− Kun mestaruus on tavoitteena, tippuminen välieristä pronssipeliin on iso pettymys. Ottelun alku oli tosi vaikea, mutta toiseen erään löydettiin kunnon lataus. Se näytti kaikille, että tämä joukkue taistelee aina loppuun asti.

Viisi tehopistettä 15:ssä pudotuspelissä kerännyt hyökkääjä oli liikuttunessa tilassa voitetun pronssimitalipelin jälkeen.

− Lukko on ollut minulle tärkeä ja rakas seura. Onneksi onnistuttiin voittamaan mitali, vaikka jouduttiin pelaamaan todella kovat pudotuspelit. Olen ylpeä tästä mitalista, Tukonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle