TPS:n Ruuttu vaatimattomana upeasta maalistaan - "Aivopieru"

LIIGA / Haastattelu
Alexander Ruuttu vastasi jumbokamppailun komeimmasta osumasta.
Kuva © Timo Savela
Voitokkaan Sport-ottelun jälkeen TPS:n pukukoppi oli täynnä helpottuneita ja iloisia pelaajia. Yksi heistä oli 4—0-maalin taiteillut Alexander Ruuttu. Kauden toisen maalinsa iskenyt 22-vuotias keskushyökkääjä kuvaili maaliaan vaatimattomasti ja kehui myös TPS:n uusia valmentajia.

Kesken kauden Tampereen Ilveksestä Turun Palloseuraan siirtynyt Alexander Ruuttu pelasi lauantaina 19. ottelunsa TPS-paidassa. Perjantain Ilves-ottelun jälkeen pitikin heti alkaa keskittyä Turussa pelattavaan Sport-peliin. Jalka ei kotijoukkueella perättäisistä pelipäivistä huolimatta painanut.

— Tiesimme, että Sport on vähän samanlainen. Ehkä vähän fyysisempi kuin Ilves, mutta pelaa myöskin vauhdikasta kiekkoa. Eilen pelasimme ensimmäisen erän huonosti ja sitten paransimme loppua kohden. Tiesimme, että jos jatkamme siitä mihin eilen jäimme, niin hyvä tulee.

Viime ajat ovat koetelleet turkulaismiehistöä. Tappioputki ehti venyä jo 13 ottelun mittaiseksi, mutta kierteen katkettua joukkue on viimeisestä viidestä ottelustaan poistunut peräti neljästi voittajana kaukalosta.

— Tuossa oli aikamoinen lukko tammikuun ajan. Sitten saimme sen ensimmäisen voiton ja sitten vielä toisen, joka oli vielä tärkeämpi. Sen jälkeen on löytynyt rentoutta tuohon meidän pelaamiseemme. Tänään tuo loppu oli kyllä vähän liiankin rentoa. Päästimme kaverin liian helposti peliin mukaan.

Ottelun puoliväliin asti TPS tuntui tekevän kaukalossa mitä tahtoi. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Ruutun turkulaisyleisöä ihastuttanut maali toisen erän alussa. Kysyttäessä mieheltä itseltään taiturimaisesta maalista pieni hymy levisi TPS-hyökkääjän kasvoille.

— Enpä tiedä. Aivopieru. Pääsin haastamaan yhdellä yhtä vastaan pakkia ja tällä kertaa satuin pääsemään ohi.

TPS:n penkin takana kotidebyytin tekivät uudet valmentajat Jarno Pikkarainen ja Kimmo Rintanen. Millaisen ensivaikutelman turkulaisten kakkosketjua Sportia vastaan sentteröinyt Ruuttu on saanut uusista kasvoista?

— Ihan hyvä. Rauhallisia ovat olleet. Yrittäneet mennä posin kautta, kuvaili Ruuttu TPS:n uusia valmentajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle